Ζήτημα “self test” έθεσε η Σακοράφα στη συνάντηση με Κικίλια- Μαυρωτά

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συναντήθηκε σήμερα, Μ. Δευτέρα (26/4), με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, με αφορμή την έναρξη της θερινής αγωνιστικής δράσης.

Βάσει των διευρυμένων αγώνων σε όλη την Ελλάδα, η Σοφία Σακοράφα έθεσε στους Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Μαυρωτά το ενδεχόμενο χρήσης από την Ομοσπονδία των αυτοδιαγνωστικών τεστ, στη μάχη για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Οι υπάρχουσες οδηγίες της ΓΓΑ για όσους μετέχουν, από οποιοδήποτε πόστο (αθλητές, προπονητές, προσωπικό, κ.α), σε μια αθλητική διοργάνωση επιτάσσουν την υποχρεωτική διενέργεια rapid test (με αρνητικό αποτέλεσμα).

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες με αρνητικό αποτέλεσμα self test, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσο στην σχολική κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικοί), όσο και σε πολλούς ακόμα επαγγελματικούς κλάδους (λιανεμπόριο, Δημόσιες υπηρεσίες κ.α).

Δείτε επίσης: Φασούλας σε Βασιλακόπουλο: «Δε θα γίνουμε κομπάρσοι σε θέατρο παραλόγου»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading