Υπόθεση «Pegasus»: Θύμα κατασκοπείας ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν

Στα θύματα κατασκοπείας μέσω «Pegasus» βρίσκεται ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί

Η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” αναφέρει η κατασκοποία σε βάρος του σημειώθηκε το 2018, εν μέσω μιας διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας.

Η ομάδα της “Le Monde” που έκανε τις αποκαλύψεις ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κρύβεται πίσω από αυτήν την κατασκοπεία, ενώ υποστηρίζουν ότι και άλλοι υπάλληλοι της Παρί Σεν Ζερμέν ή της BeIn βρίσκονται ανάμεσα στου στόχους κατασκοπείας.

Απέναντι στην BeIn, η οποία αγόρασε πολλά αθλητικά δικαιώματα μετάδοσης σε υψηλή τιμή, εμφανίστηκε ένα μυστηριώδες πειρατικό δίκτυο που ονομάζεται BeoutQ, προσφέροντας τα ίδια γεγονότα για λιγότερα χρήματα.

Διπλωματικός πόλεμος ξεκίνησε μετά από κατηγορίες από την πλευρά του Κατάρ προς το Ριάντ ότι ήταν πίσω από αυτό το κανάλι.

Τον Οκτώβριο του 2018, η Ντόχα υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ζητώντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια, περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ.

Η “Le Monde” τονίζει ακόμη ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας σε αυτόν τον διπλωματικό πόλεμο, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να κατασκοπεύσουν αξιωματούχους της BeIn το 2019.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η «πειρατεία και οι απειλές είναι δυστυχώς πραγματικότητα» και ότι η ομάδα έχει πέσει θύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, καθώς και εκστρατειών επιθέσεων και εμπορικών σαμποτάζ.

Δείτε επίσης: Γαλλία – Μακρόν: Έκτακτη υπουργική σύνοδος για την υπόθεση Pegasus

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading