Ξεπέρασε τα 8 εκατ. τηλεθεατές το ματς Γιουβέντους-Μίλαν

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής (12/06) στη RAI, τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου Ιταλίας, ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μίλαν (0-0), στην μεγαλύτερη τηλεθέαση που κατέγραψε ποδοσφαιρικός αγώνας στη γειτονική χώρα, κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν.  

Ο πρώτος αγώνας στην Ιταλία μετά την πανδημία του κορονοϊού

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν το πρώτο που διεξήχθη στην Ιταλία μετά την 9η Μαρτίου και τη διακοπή όλων των διοργανώσεων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όταν επετράπη η επανεκκίνηση των αγώνων ποδοσφαίρου, ο Ιταλός Υπουργός Αθλητισμού Βιτσένζο Σπαντάφορα, δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως τα πρώτα παιχνίδια που προγραμματίστηκαν ήταν οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου, καθότι θα ήταν προσβάσιμοι μέσω της τηλεόρασης σε πολύ περισσότερο κόσμο και θα τραβούσαν εξαρχής μεγάλο ενδιαφέρον από το φίλαθλο κοινό της Ιταλίας.

Ο αγώνας της Γιουβέντους με τη Μίλαν «τράβηξε» περίπου 8,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες της RAI 1, το βασικό κρατικό κανάλι, συγκεντρώνοντας πάνω του συνολικά το 34% της τηλεθέασης.

Αριθμοί που ξεπέρασαν τις δύο πρώτες σειρές ημιτελικών του εφετινού ιταλικού Κυπέλλου, καθώς το Μίλαν-Γιουβέντους και το Ίντερ-Νάπολι είχαν προσελκύσει 8,09 εκατομμύρια και 6,8 εκατομμύρια τηλεθεατές αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Ιταλίας (εξίσου αγαπημένη… συνήθεια των Ιταλών φιλάθλων), το δικό της ρεκόρ το τελευταίο 12μηνο στη RAI ήταν τα 7,4 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Euro, τον Ιούνιο του 2019.

Loading