Βόρεια και Νότια Κορέα αρνούνται να τεθούν αντιμέτωπες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ

Φαίνεται ότι η διπλωματία που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα για την ειρήνευση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, βρίσκει κορυφαία σύμμαχο την συμμετοχή των δύο γυναικείων εθνικών ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πινγκ – Πονγκ, το οποίο διεξάγεται αυτή την εποχή στο Χάλμσταντ της Σουηδίας.

Σύμφωνα με όσα τονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος, οι γυναικείες ομάδας της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, αρνούνται να αγωνιστούν αντίπαλες στους σημερινούς προημιτελικούς του θεσμού και αντιπροτείνουν την δημιουργία μιας κοινής ομάδας που θα περάσει στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Αν περάσει το αίτημα θα παίξουν με τον νικητή Ιαπωνίας – Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της ITTF, Τόμας Βάικερτ υπογράμμισε ότι οι κορεατικές ομάδες «έχουν πάρει τα εύσημα γι’ αυτήν τους την κίνηση από τους αξιωματούχους των χωρών τους, μέσω του πινγκ-πονγκ», κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες συνομιλίες ανάμεσα στους προέδρους των δύο χωρών.

Να σημειωθεί, ότι εάν και εφόσον περάσει το αίτημα, η συνδυασμένη κορεατική ομάδα θα τεθεί αντίπαλη με τον νικητή του αγώνα μεταξύ Ιαπωνίας και Ουκρανίας.

Πηγή: Associated Press

Loading