Τσεφερίν: «Συμπαίκτες με την ΕΕ στην καταπολέμηση του καρκίνου»

Την υποστήριξη της UEFA στη συνεχιζόμενη μάχη ενάντια στον καρκίνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν. Ο Σλοβένος παράγοντας, μαζί με τον πρεσβευτή της UEFA-πρώην παίκτη του Ολυμπιακού- Ερίκ Αμπιντάλ, συμμετείχαν σε διαδικτυακή συζήτηση μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ευρωβουλευτή και πρόεδρο της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.   

«Ως πρόεδρος της UEFA και πρόεδρος του Ιδρύματος της UEFA για τα παιδιά, σας διαβεβαιώνω για την πλήρη υποστήριξή μας σε αυτήν τη ζωτική μάχη» δήλωσε ο Τσεφερίν. «Δεσμευόμαστε να είμαστε το κορυφαίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι αθλητικοί φορείς προωθούν θετικές αλλαγές και στόχους δημόσιας πολιτικής», πρόσθεσε.

«Για να νικήσουμε τον καρκίνο, πρέπει να ενώσουμε την Ευρώπη και να εργαστούμε ως ομάδα. Η εμβέλεια και η επιρροή που έχει το ποδόσφαιρο από την άποψη της επικοινωνίας είναι ασυναγώνιστη. Στην UEFA, θεωρούμε επομένως την ηθική μας ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την εξουσία για να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον. 

Η UEFA συμμετέχει επίσης στην πρωτοβουλία «Eat For Goals», με στόχο να ενθαρρύνουμε τους νέους να τρώνε υγιεινά και να ζήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα στον αθλητισμό. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, όπου ζουν ή την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. 

Βλέπουμε όπως συμβαίνει τώρα με την COVID-19, ότι οι κοινωνίες και τα άτομα βρίσκουν πιο εμπνευσμένες λύσεις, ικανές να δώσουν ελπίδα. Ομως τα κενά λόγια δεν θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε τον καρκίνο. Χρειάζεται ισχυρή ομαδική εργασία και συγκεκριμένες ενέργειες. Είμαι εδώ σήμερα για να κάνω δεσμεύσεις μαζί σας εκ μέρους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ως συμπαίκτης σας στην καταπολέμηση του καρκίνου», τόνισε ο Αλεξάντερ Τσεφερίν.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
 

©Πηγή: amna.gr

Loading