Το μήνυμα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στην UEFA

Προβληματισμένος για την κόπωση των ποδοσφαιριστών και την αναγκαιότητα διατήρησης των πέντε αλλαγών στην εξέλιξη των μεγάλων διοργανώσεων, εμφανίσθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, λίγο μετά την νίκη της εθνικής Γαλλίας επί της Κροατίας με 4-2 για το Nations League.

«Ελπίζω η UEFA να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα (σ.σ. για τις πέντε αλλαγές)», σχολίασε ο Γάλλος προπονητής των «πετεινών» και πρόσθεσε: «Μίλησα για αυτό με τον Ζλάτκο Ντάλιτς (σ.σ. προπονητής της Κροατίας). Επρεπε να κάνω επτά αλλαγές μεταξύ των δύο αγώνων. Εκανα την τρίτη αλλαγή πολύ νωρίτερα από το συνηθισμένο. Αυτό ισχύει και για τον αντίπαλο, έπρεπε να κάνει αλλαγές πολύ νωρίς στον αγώνα. Σήμερα (σ.σ. Τρίτη), οι παίκτες είναι πολύ κουρασμένοι. Είναι τόσο προφανές για εμένα, με τα γεμάτα προγράμματα που περιμένουν τους παίκτες. Είμαστε μόλις τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω να ακουστούν οι προπονητές».

Υπενθυμίζεται, ότι η UEFA αύξησε από τρεις σε πέντε τις αλλαγές παικτών που δικαιούται κάθε προπονητής κατά την διάρκεια ενός αγώνα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κόπωση των ποδοσφαιριστών και οι συνέπειες από την μεγάλη αγωνιστική απραξία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

©Πηγή: amna.gr

Loading