Τιμωρία σε Σόλμπεργκ για δήλωση κατά Μπολσονάρου

Τιμωρία αντιμετωπίζει βραζιλιάνα παίκτρια βόλεϊ αφού το αθλητικό δικαστήριο της χώρας την κατηγόρησε χθες για δήλωση που έκανε εναντίον του προέδρου της χώρας Ζαίχ Μπολσονάρου.

Η Κάρολ Σόλμπεργκ φώναξε «Κάτω ο Μπολσονάρου!» στο τέλος ενός τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 20 Σεπτεμβρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης (STJD) δήλωσε ότι οι ενέργειές της αντιβαίνουν σε δύο άρθρα του κώδικα αθλητικής δικαιοσύνης, το πρώτο προβλέπει πρόστιμο 100 reais-100.000 reais  και το δεύτερο  τιμωρία 1 έως 6 παιχνιδιών.

Ένας από τους αξιωματούχους του STJD είπε στην ιστοσελίδα της UOL ότι «δίνεται αδικαιολόγητη δημοσιότητα που προκαλείται από αμφιλεγόμενες δηλώσεις οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τους διοργανωτές ή τους χορηγούς τους».

Ωστόσο, το να μιλάς υπέρ ή κατά του προέδρου Μπολσονάρου δεν είναι ασυνήθιστο στους αθλητικούς κύκλους της Βραζιλίας.
Ο μέσος της Παλμέιρας, Φελίπε Μέλο, δήλωσε την υποστήριξή του στον πρόεδρο της Βραζιλίας μετά από μια προπόνηση το 2017 και μοιράστηκε το βίντεο στο Twitter, ενώ οι παίκτες της Κορινθίας, Τζάντσον και Ρότζερ ήταν μεταξύ άλλων που τον υποστήριξαν δημόσια.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές υψηλού προφίλ, όπως ο εξτρέμ της Τότεναμ Λούκας Μόουρα και οι πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα Ριβάλντο και Ροναλντίνιο, έχουν εκφράσει επίσης τον θαυμασμό τους.
Ο πρόεδρος ήταν τακτικά σε αγώνες πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

©Πηγή: amna.gr

Loading