ΘΕΜΑ Nations League: Τα 14 σενάρια ισοβαθμιών σε 9 ομίλους

Η φάση των ομίλων του 2ου Nations League φτάνει πλέον στο φινάλε της με την 6η και τελευταία αγωνιστική και σε αρκετά γκρουπ, υπάρχουν οριακές καταστάσεις και πιθανές ισοβαθμίες ανάμεσα στις ομάδες που προηγούνται στο βαθμολογικό πίνακα και διεκδικούν την πρωτιά, αλλά και σ’ αυτές που παλεύουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση στους ομίλους των Leagues A, B και C, προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους στην κατώτερη Λίγκα.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) συγκέντρωσε και τα 14 σενάρια πιθανών ισοβαθμιών σε 9 ομίλους όλης της διοργάνωσης και σας τα παρουσιάζει.

LEAGUE A
 
1ος Όμιλος (για την 1η θέση)

-Ιταλία και Ολλανδία στους 9 βαθμούς: Υπερτερεί η Ιταλία διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Ολλανδούς.
-Ιταλία και Πολωνία στους 10 βαθμούς: Υπερτερεί η Ιταλία διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Πολωνούς.

4ος Όμιλος (για την 4η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό)
-Ουκρανία και Ελβετία στους 6 βαθμούς: Η Ελβετία θα πρέπει να νικήσει τους Ουκρανούς με 1-0, με 2-1 (όσο είχε χάσει στο πρώτο ματς, αλλά μετά θα έχει καλύτερο goal average) ή με διαφορά δύο τερμάτων για να αποφύγει την 4η και τελευταία θέση.

LEAGUE Β

1ος Όμιλος (για την 1η θέση)
-Αυστρία και Νορβηγία στους 13 βαθμούς: Οι αποδεκατισμένοι λόγω κορονοϊού Νορβηγοί ψάχνουν ένα μικρό… θαύμα, με δύο εκτός έδρας νίκες σε Αυστρία και στο εξ αναβολής ματς με τη Ρουμανία για να βγουν πρώτοι. Αν στο ματς με τους Αυστριακούς έρθουν ισοπαλία και ισοβαθμήσουν εντέλει στους 13 βαθμούς, οι Αυστριακοί θα υπερτερούν λόγω 4 βαθμών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

1ος Όμιλος (για την 4η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό)
-Ρουμανία και Β. Ιρλανδία στους 4 βαθμούς: Για να υπάρξει αυτό το σενάριο πρέπει να χάσουν οι Ρουμάνοι από τη Νορβηγία στο εξ αναβολής ματς και να κερδίσει η Β. Ιρλανδία τους Ρουμάνους στο μεταξύ τους παιχνίδι, παίρνοντας και το πλεονέκτημα.

2ος Όμιλος (για την 1η θέση)
-Τσεχία και Σκωτία στους 10 βαθμούς: Υπερτερούν οι Σκωτσέζοι που έχουν νικήσει κα στα δύο μεταξύ τους ματς.

2ος Όμιλος (για την 4η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό)
-Ισραήλ και Σλοβακία στους 5 βαθμούς: Θα τερματίσει από πάνω το Ισραήλ που έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Σλοβάκους.

3ος Όμιλος (για την 1η θέση)
-Ρωσία και Ουγγαρία στους 9 βαθμούς: Στην κεφαλή θα ανέβει η Ρωσία διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Ούγγρους.
-Ρωσία και Τουρκία στους 9 βαθμούς: Στην προκειμένη περίπτωση, επικρατεί η Τουρκία διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Ρώσους.

4ος Όμιλος (για την 4η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό)
-Σερβία και Τουρκία στους 6 βαθμούς: Στα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν δύο ισοπαλίες, όμως υπερτερούν οι Σέρβοι λόγω των εκτός έδρας τερμάτων (0-0 και 2-2).

LEAGUE C

1ος Όμιλος (για την 1η θέση)
-Μαυροβούνιο και Λουξεμβούργο στους 10 βαθμούς: Το Λουξεμβούργο έχει προβάδισμα λόγω των εκτός έδρας γκολ, καθώς είχε νικήσει 2-1 στο Μαυροβούνιο, ενώ είχε χάσει 1-0 στην έδρα του.

1ος Όμιλος (για την 4η θέση που οδηγεί σε υποβιβασμό)
-Κύπρος και Αζερμπαϊτζάν στους 5 βαθμούς: Ο πρώτος λόγος στο Αζερμπαϊτζάν διότι έχει μία νίκη και μία ισοπαλία στα παιχνίδια της με τους Κύπριους.

LEAGUE D

1ος Όμιλος (για την πρώτη θέση)
-Μάλτα και Ν. Φερόε στους 11 βαθμούς: Τα Ν. Φερόε θέλουν νίκη με 1-0 για να προσπεράσουν τη Μάλτα, καθώς είχαν χάσει με 3-2 στο μεταξύ τους ματς. Από εκεί και πέρα με νίκη 2-1 πάλι επικρατεί η Μάλτα λόγω καλύτερης επίθεσης στο σύνολο των αγώνων της.

2ος Όμιλος (για την πρώτη θέση)
-Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν στους 7 βαθμούς: Το πιο απίθανο σενάριο ισοπαλίας, αν νικήσει 1-0 εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική το Λιχτενστάιν το Γιβραλτάρ, διότι θα έχουν απόλυτη ισορροπία στα μεταξύ τους ματς, σε goal average, γκολ επίθεσης κι άμυνας και το επόμενο κριτήριο θα είναι οι κίτρινες κάρτες που έχουν δεχθεί στο τουρνουά η κάθε ομάδα. Αν το Λιχτενστάιν νικήσει 2-1 ή 3-2, θα υπερισχύσει με τα εκτός έδρας γκολ του.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
 

©Πηγή: amna.gr

Loading