ΘΕΜΑ Ένας πρόεδρος στις δύσκολες στιγμές του Άρη

Οι μέρες που κυλούν είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία μιας ομάδας που απολάμβανε τα προνόμια υπερπρωταθλητή, με τα απόλυτα είδωλα, βγαλμένα από επικές μονομαχίες με μεγαθήρια της Ευρώπης, τα οποία δεν φανταζόμασταν ότι θα μπορούσε κανείς να τους κοιτάξει στα μάτια.

Ο Άρης των τίτλων, που επέβαλε… απαγόρευση κυκλοφορίας στα χρόνια των σπουδαίων φάιναλ φορ, έκλεινε στα σπίτια τους φίλους του αθλητισμού και τους υποχρέωνε σε ευλαβική παρακολούθηση αγώνων μπάσκετ, αντιμετωπίζει το φάσμα του υποβιβασμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Δεν είναι ψέμα ότι κινδύνεψε και τελικά έσωσε την παρτίδα πριν από αρκετά χρόνια, αλλά, δεν ήταν ποτέ… τόσο τελευταίος όπως σήμερα, στη γενική κατάταξη.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι πρόεδρος στις δύσκολες στιγμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρίσκεται εκεί, πιστός στρατιώτης, σε κάθε προηγούμενη δύσκολη κατάσταση και πάντα βγαίνει νικητής. Την τελειώνει τη δουλειά.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, όλοι μας το αντιλαμβανόμαστε, όλοι μας τρέχουμε και προσπαθούμε να στηρίξουμε την ομάδα σε μια εφιαλτική περίοδο. Υπάρχει κόσμος που μας συμπαραστέκεται, είναι αλήθεια. Θέλει μεγάλη υπομονή και κουράγιο», λέει ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, διευκρίνισε για μια ακόμη φορά, ότι ο κόσμος είναι αρωγός σε οποία προσπάθεια σωτηρίας. Και ορισμένοι φίλοι της ομάδας δεν έπαψαν να είναι στην πρώτη γραμμή, χωρίς να δημοσιεύεται η ταυτότητας τους. «Ο Άρης είχε πάντα μια ισχυρή δύναμη που βρίσκεται πίσω από τη… σκηνή και άνθρωποι που όταν τους πλησιάσεις και τους μιλήσεις για τη σοβαρότητα της κατάστασης που βιώνουμε, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συμβάλουν ώστε να βγει το καρό από τη λάσπη…» λέει ο πρόεδρος.

Όταν βρίσκεται κοντά στην ομάδα, κάτι που ενδεχομένως ποτέ δεν έπαψε να υφίσταται ως δεδομένο, ο Άρης δεν διάγει τις… ενδοξότερες μέρες της ιστορίας του. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, είναι ομάδα που έχει χάσει από την αγωνιστική της λάμψη και παραπαίει αγωνιστικά.

Χρειάζεται τόσα πολλά για να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα που όλα φαίνονται βουνό από τη στιγμή που λείπει ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να βάλει πλάτη και να δώσει άμεσα λύσεις.

Ο Χάρης (όπως τον αποκαλούν όλοι οι Αρειανοί) παραμένει στις επάλξεις και δεν έκανε ποτέ έκπτωση στο πάθος και την αγάπη του για αυτή την ομάδα.

Είναι ένας ζωντανός θρύλος, ο πρωτοπόρος των γηπέδων με τη φανέλα του Άρη. Επί των ημερών της ηγεμονίας των τριών μεγάλων της Αθήνας, άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο χάρτης του μπάσκετ, με ένα σπουδαίο πρωτάθλημα, το 1979.

Πολλά χρόνια αργότερα, κάθεται στην άκρη του πάγκου και είναι γενικός αρχηγός σε μια ομάδα απλήρωτων που αποδεκατίζεται από απουσίες, αλλά, τελικά, κατακτά το κύπελλο Ελλαδας. Ήταν τότε που έγραφαν για τους… μπατίρηδες παίκτες του Άρη, έναντι της ΑΕΚ, του άλλοτε προπονητή των κίτρινων Γιάννη Ιωαννίδη, σε τελικό κυπέλλου και τους αποκαλούσαν, «κουρέλια, που τραγουδούν ακόμη». Με αφορμή, φυσικά, την κατάκτηση ενός κυπέλλου, από μια διαλυμένη ομάδα, με τον Παπαγεωργίου σε ηγετικό ρόλο και πάλι, ο Άρης αναστήθηκε μέσα από τα αποκαΐδια του.

«Ξέρουμε και πάλι τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και είναι ευδιάκριτο πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος», λέει. Και προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε σε όσα παιχνίδια απομένουν και θα αποφύγουμε ο,τι δυσάρεστο παραμονεύει για μια ομάδα που αξίζει όλα περισσότερο και αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του μπάσκετ της Ελλάδας».

Για να καταλήξει: «Να είναι σίγουροι όλοι τους, ότι δίνουμε μια μάχη σε όλα τα επίπεδα, όπου χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε πρόσωπα και καταστάσεις που επιβουλεύονται το μέλλον μας. Ξέρουμε τι συμβαίνει και δεν δούμε σκοπό να παρατήσουμε οποία μάχη χρειαστεί για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια μας και να πατήσουμε σταθερά για το αύριο. Είναι το σήμερα που μας πνιγεί και είναι η απόλυτη προτεραιότητα μας για να υπάρχει αύριο».
 

Γ. Ζαχαριάδης

©Πηγή: amna.gr

Loading