ΘΕΜΑ: Αντωνία Σακελλαρίδου: «Ιπτάμενη» κυρία, καλλιεργημένο μυαλό

Επιστρατεύει την τεχνολογία για να αποδείξει την… ταυτότητά της σε καινούργιες γνωριμίες. Εισπράττει ενθουσιασμό όταν γίνεται, εν τέλει, πιστευτή, διαδικασία με την οποία πολλαπλασιάζονται οι θερμές εκδηλώσεις που έχει βίωμά της, τα τελευταία χρόνια, σε μέγιστο βαθμό.

Διότι, η Αντωνία Σακελλαρίδου μπορεί να διανύει το 18ο έτος της ηλικίας, βρίσκεται, ωστόσο, στο επίκεντρο της προσοχής την τελευταία διετία, ιδιαίτερα, εξαιτίας των… υψηλών πτήσεών της! Πώς; Με το εντυπωσιακό, το κατά πολλούς θεαματικότερο Ολυμπιακό άθλημα της γυμναστικής, το τραμπολίνο! 

Αθλημα, με το οποίο ελάχιστοι είναι εξοικειωμένοι, η ίδια, όμως, άρχισε να υπηρετεί ως νήπιο, της έδωσε διακρίσεις σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ολυμπιακό μετάλλιο το 2018, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες! Ταξίδεψε στη Βραζιλία, ούσα μία από 12 κοπέλες, από όλο τον κόσμο, που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση και επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος με το χάλκινο μετάλλιο, στο στήθος, στο σύνθετο ατομικό.

«Εμαθα ότι θα συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς στο σχολείο. Ηρθε η μαμά μου και μου το ανακοίνωσε! Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη!», εξομολογήθηκε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η 18χρονη κορυφαία αθλήτρια, σύλλογος της οποίας, από την αρχή της αθλητικής διαδρομής της, είναι ο Αίας Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είχα στο μυαλό μου το μετάλλιο, είναι η αλήθεια, γιατί δε γνωρίζαμε, αρχικά, πως θα υπήρχε το σύνθετο ατομικό στους Ολυμπιακούς (σ.σ. αποτέλεσε πρωτότυπη ιδέα των διοργανωτών). Όταν έμαθα ποιά θα είναι η ομάδα μου, αποτέλεσε στόχο μου», πρόσθεσε. 

«Πρωταθλητής σημαίνει συνέπεια»

Με το τραμπολίνο η Αντωνία Σακελλαρίδου… συστήθηκε, πριν από 12 περίπου χρόνια, από τύχη. «Είχαμε μια οικογενειακή φίλη που έκανε, πήγαμε να την πάρουμε, το είδα και έμεινα! Σε όλα τα μικρά παιδιά αρέσει η ιδέα του τραμπολίνο, εγώ προχώρησα λίγο περισσότερο», τα λόγια της.
Το 2009 εντάχθηκε στην αγωνιστική ομάδα του Αίαντα και άρχισε να συμμετέχει στα επίσημα πρωταθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Ξεχώρισε για το «χαρακτήρα πρωταθλητή» που είδαν, από τα πρώτα βήματά της, οι γνώστες της γυμναστικής. 

«Δεν ξέρω τι διαφορετικό έχω σε σχέση με άλλους αθλητές. Αυτό που θυμάμαι, από μικρό παιδί, είναι η συνέπειά μου στις αθλητικές υποχρεώσεις μου. Πιστεύω πως το βασικό χαρακτηριστικό του πρωταθλητή είναι η συνέπεια, η πειθαρχία. Το να είναι εκεί, σε κάθε προπόνηση, να πράττεις πιστά ό,τι σου λένε», σχολίασε. 

Το πρόγραμμα προπονήσεών της, με τον επί 11 χρόνια προπονητή της, Βαλέριο Γκεβορκιάν, στο πλευρό της, το πραγματοποιεί, στην παρούσα φάση, στη Θεσσαλονίκη. Στην Περαία, αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Μίκρα, συγκεκριμένα. Το 2017, όμως, αναγκάστηκε να κάνει προπονήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, καθώς ο σύλλογός της εκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσεις του.

«Η… περιοδεία, πριν από δύο χρόνια, έγινε τμηματικά, οπότε ήταν υποφερτή. Εχω, πλέον, αγωνιστικά, ό,τι χρειάζομαι. Μεγάλο στήριγμα αποτελεί η οικογένειά μου, χωρίς αυτήν δε θα κατάφερνα τίποτα από όσα έχω πετύχει! Βρίσκομαι έξι μέρες την εβδομάδα, επί 3 ώρες, για προπόνηση και μετά κάνω επιπλέον ενδυνάμωση, τρέξιμο. Διατροφικά, επίσης, προσπαθώ να μη μου λείπουν πράγματα. Δε θεωρώ πως θυσιάζω κάτι από τη ζωή μου, επιλέγοντας τον πρωταθλητισμό. Οσα κάνουν παιδιά της ηλικίας μου τώρα, ξέρω πως θα τα κάνω στα 25 μου. Εχουν άλλες χαρές όσα απολαμβάνω, αυτήν τη στιγμή, που δεν μπορούν να συγκριθούν με κάτι άλλο. Εχω ταξιδέψει σε μέρη στα οποία συνομήλικοί μου δεν έχουν πάει!», τόνισε.

Στο κάδρο και η μόρφωση

Το 2018, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπακού, κατακτώντας την 3η θέση στο ομαδικό, η Αντωνία Σακελλαρίδου απέκτησε το δικαίωμα φοίτησης σε πανεπιστημιακή σχολή της αρεσκείας της. 

Επέλεξε το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου είναι, πλέον, φοιτήτρια. «Επιδίωξή μου είναι να εξειδικευτώ στην αθλητική ψυχολογία», επισήμανε. 

Χρόνο ελεύθερο πολύ δεν έχει. Οταν της δίνεται η ευκαιρία να διαθέσει τον εαυτό της σε κάτι άλλο, πέρα από προπονήσεις και αγώνες «Μου αρέσει να βγαίνω με φίλους, να βλέπω σειρές ή να διαβάζω βιβλία».

Οικείο πολύ της είναι, επιπλέον, το επιφώνημα όλων όσοι ακούν, για πρώτη φορά, με τι ασχολείται. «Στην αρχή δεν το πιστεύουν, τους δείχνω βίντεο και ενθουσιάζονται», όπως ανέφερε.

Επόμενος αγωνιστικός στόχος της , μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τραμπολίνο στο Τόκιο, τον περασμένο Νοέμβριο, στο οποίο έκανε την παρθενική εμφάνισή της στην κατηγορία των γυναικών, είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Μάιο, στη Σουηδία. 

Πιο άμεσα, μπορεί να θαυμάσει κανείς την Αντωνία Σακελλαρίδου στο 7ο διεθνές κύπελλο τραμπολίνο, «Αίας Θερμαϊκού», το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο (8-9/2), στο ΔΑΚ Περαίας, στη Θεσσαλονίκη.
`

Ρούλα Αβραμίδου

©Πηγή: amna.gr

Loading