Τεντόγλου από «χρυσάφι» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό στίβο, με τον Μίλτο Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, πραγματοποιώντας μία και μοναδική έγκυρη προσπάθεια στα 8,35 μέτρα.

Μάλιστα, πρόκειται για την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, στην οποία η χώρα μας έχει πάρει συνολικά επτά χρυσά.

«Είναι χαρούμενος για το αποτέλεσμα, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισα. Ήξερα ότι μπορώ να κάνω ένα πολύ μεγάλο άλμα. Ήταν ένας απίστευτος αγώνα με καλά άλματα από τους αθλητές. Θα κάνω τώρα κάποιες θεραπείες στο γόνατο και στη συνεχεία θα ξεκινήσω προετοιμασία για τον ανοικτό. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και για το λόγο αυτό σήμερα ένιωθα ότι το κάνω σαν αγγαρεία», τόνισε μετά τη νίκη του ο Έλληνας πρωταθλητής.

Οι οχτώ του τελικού

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)             8.35μ

Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία)             8.31μ

Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία)            8.24μ          

Βλάντισλαβ Μάζουρ (Εσθονία)           8.14μ      

Μαξιμίλιαν Ενχόλζνερ (Γερμανία)       7.87μ  

Λάζαρ Άνιτς (Σερβία)                  7.81μ

Γιάκομπ Φίντσαμ - Ντιούκς (Βρετανία)  7.79μ

Γκάμπριελ Μπιτάν (Ρουμανία)           7.72μ

Δείτε επίσης: Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Τεντόγλου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading