Τάρες: «Η πιο δύσκολη αποστολή στην ιστορία της εθνικής ομάδας»

Έτοιμη για την ιστορική πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, είναι η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, σύμφωνα με την καταξιωμένη Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Τάρες, η οποία το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με την ελληνική ομοσπονδία. Ο μεγάλος στόχος στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ του Τόκιο (το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο, αλλά οδεύει προς αναβολή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό που ισχύουν στην Ιαπωνία) είναι η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου στο ομαδικό, ενώ στο ντουέτο η πρόκριση των Πλατανιώτη/Παπάζογλου θεωρείται δεδομένη.

«Πλησιάζουμε προς το μεγάλο αυτό πρότζεκτ, το προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, στο οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την συμμετοχή της, με το ομαδικό, στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Είμαστε έτοιμοι» δήλωσε η Τάρες στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνέχισε:

«Είναι η πιο δύσκολη αποστολή αυτής της ομάδας στην ιστορία της. Σύμφωνα με την κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που έγινε στην Κορέα το 2019, είμαστε φαβορί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πίσω μας βρίσκονται μερικές σπουδαίες ομάδες που θα προσπαθήσουν να μας περάσουν. Ομάδες σαν την Γαλλία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα κορίτσια βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και το κίνητρό τους είναι μεγάλο. Πλεονέκτημα για μας είναι η νέα χορογραφία, η οποία βασίζεται στην ιστορία του Ίκαρου από την ελληνική μυθολογία. Μια χορογραφία που πήραμε με κοινή απόφαση με την Μαρία Θηβαίου και την Ναταλία Τσερνέσκα. Μια χορογραφία που θα αναδείξει το ταλέντο και την ποιότητα των Ελληνίδων αθλητριών. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μένα να συνεργάζομαι με τόσο ταλαντούχα και νέα παιδιά. Η Ελλάδα είναι μία πολύ νέα ομάδα σε ηλικία. Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και είμαι βέβαιη ότι οι Έλληνες θα χειροκροτούν αυτήν την ομάδα για πολλά χρόνια ακόμη».

Την πρόκριση για το Τόκιο έχουν εξασφαλίσει η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Αίγυπτος, ο Καναδάς, η Κίνα, η Αυστραλία και η Ουκρανία, ενώ στη μάχη τις υπόλοιπες τρεις θέσεις, καθαρά φαβορί είναι η Ισπανία και η Ιταλία, με την Ελλάδα να ακολουθεί. «Δεν θέλω να πω ότι είμαι αισιόδοξη για την τύχη αυτής της ομάδας. Εκτιμώ ότι είμαι ρεαλίστρια. Δίνω τύχη πρόκρισης σε αυτή την ομάδα, εκτιμώντας την ποιότητά της και την πολύ σκληρή δουλειά, την οποία έχουμε κάνει. Αρχές Μαρτίου στο Τόκιο θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας» επισήμανε η Τάρες.

Η Ισπανίδα προπονήτρια έκανε ιδιαίτερη μνεία και στους συνεργάτες της: «Θέλω να αναφερθώ στην ιδανική συνεργασία μου με τους δημιουργούς αυτής της ομάδας. Υπέροχα άτομα με πολλές δυνατότητες, όπως είναι η Μαρία Θηβαίου, η Ναταλία Τσερνέσκα, η Ελένη Κούγια και φυσικά ο Πέτρος Φυρίγος. Άξιοι συνεργάτες και πολύ ικανοί. Έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να δώσουν στα κορίτσια όλες εκείνες τις δυνατότητες της εξέλιξης και της καταξίωσης στο χώρο».

 

Γ. Δημητρόγλου

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading