Συνάντηση Ινφαντίνο – Τραμπ για το Μουντιάλ 2026

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συζήτησε τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ του 2026, το οποίο οι ΗΠΑ θα συνδιοργανώσουν με το Μεξικό και τον Καναδά, ανακοίνωσε η διεθνής συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

«Ο πρόεδρος της FIFA ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει την ίδρυση γραφείων στις ΗΠΑ, ώστε να επιβλέπει τις προετοιμασίες για την διορεγάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA.

«Ο κ. Ινφαντίνο ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Τραμπ για τη μεγάλη του δέσμευση για την επιτυχία του Μουντιάλ 2026 και για την συμβολή του σε ένα λαμπρό μέλλον του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ», προστίθεται.

Ο Ινφαντίνο πραγματοποίησε επίσης μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ, όπου άδραξε την ευκαιρία «να ευχαριστήσει προσωπικά τις αρχές των ΗΠΑ… για το έργο τους στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο».

Αρκετές δεκάδες αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου, κυρίως από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, κατηγορήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015 για διαφθορά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της FIFA. Έκτοτε, αρκετοί από αυτούς τους αξιωματούχους έχουν φυλακιστεί.

«Από τότε που ανέλαβα την προεδρία, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να εξαλείψουμε τις πρακτικές που αμαύρωσαν τη φήμη της FIFA στο παρελθόν», δήλωσε ο Ινφαντίνο, ο οποίος εξελέγη το 2016.

«Είχα παρόμοιες συναντήσεις στην Ελβετία και οι δικηγόροι της FIFA βρίσκονται επίσης σε τακτική επαφή με εισαγγελείς και υπηρεσίες επιβολής του νόμου όπου και όποτε χρειαστεί», πρόσθεσε. «Με αυτόν τον τρόπο, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η αξιοπιστία και η φήμη της FIFA αποκαθίστανται στο υψηλότερο επίπεδο».

Πάντως, ο ίδιος ο Ινφαντίνο, αποτελεί αντικείμενο ποινικών διαδικασιών στην πατρίδα του, την Ελβετία, οι οποίες ξεκίνησαν από έναν ειδικό εισαγγελέα που εξετάζει συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος της FIFA με τον Ελβετό πρώην Γενικό Εισαγγελέα Μισέλ Λομπέρ. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Χρ. Μουρδουκούτας

©Πηγή: amna.gr

Loading