Στο Τόκιο η Τσουλφά

Την επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από 17 χρόνια και το χρυσό του 2004 στην Αθήνα, πανηγύρισε η Αιμιλία Τσουλφά, σε ηλικία 48 ετών. Η Ολυμπιονίκης της Αθήνα (μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου) πήρε το «εισιτήριο» για το Ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470, που διεξάγεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. 

Το δίδυμο Αιμιλία Τσουλφά-Αριάδνη Σπανάκη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την πορεία του στους αγώνες κατάταξης και ενώ οι Μπόζη, Κλωναρίδου είχαν «ανοίξει» στην Ελλάδα την θέση για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αλλά τελικά δεν προκρίθηκαν. 

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΙΟ, ένα πλήρωμα κερδίζει μια θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τη χώρα του και στη συνέχεια ακολουθούν αγώνες κατάταξης, όπου και… χαμογέλασε το δίδυμο Τσουλφά-Σπανάκη.

Στον πρώτο αγώνα κατάταξης που είχε γίνει επί ελληνικού εδάφους η Μπόζη με την Κλωναρίδου ήταν οι νικήτριες με τις Τσουλφά και Σπανάκη στη δεύτερη θέση. Στο Παγκόσμιο της Πορτογαλίας, όμως, οι Τσουλφά-Σπανάκη τερμάτισαν στη 18η θέση, ενώ οι Μπόζη-Κλωναρίδου στην 20η, όπερ σημαίνει ότι το πρώτο πλήρωμα είχε τα καλύτερα πλασαρίσματα και πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο. 

Για την Αιμιλία Τσουλφά θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτές το 1996, το 2000 και το 2004. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading