Στην ποδηλατοδρομία ο Γιώργος Πατούλης (pic)

Στην ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε η περιφέρεια Αττικής και ο «Σύλλογος Αστικών Ποδηλάτων Αττικής-ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ» συμμετείχε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Η ποδηλατοδρομία 54 χλμ. πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2019 (European Mobility Week 2019). Ξεκίνησε στις 9 το πρωί του Σαββάτου από το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού και αφού πέρασε από 14 δημαρχεία της Βόρειας Αττικής, ολοκληρώθηκε στις 18.00 το απόγευμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εκεί υποδέχθηκε τους ποδηλάτες ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, η περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης θέλοντας να δείξει με έμπρακτο τρόπο ότι στηρίζει την προσπάθεια της Βιώσιμης Κινητικότητας.

«Το περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και οφείλουμε να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Είναι καθήκον και χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Προτεραιότητά μας είναι η στήριξη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά και την ποιότητά της ζωής μας», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα υποστηρίξουμε ενεργά δράσεις και υποδομές που θα εξασφαλίζουν την καλύτερη πρόσβαση στα πεζοδρόμια και περισσότερους ποδηλατοδρόμους με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους. Με αποφασιστικότητα θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας τις δράσεις που υλοποιούνται για την βιώσιμη κινητικότητα. Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς θα εργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο στην Αττική».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης και για την προβολή της περιφέρειας Αττικής σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, δημιουργήθηκε οπτικό υλικό το οποίο θα προβάλλεται στις πλατφόρμες των διεθνών διοργανώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το Παγκόσμιο Κίνημα Δράσεων #ClimateStrike.

Το σχετικό video θα είναι υποψήφιο και  στον διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο την άνοιξη από την «EUROPEAN MOBILITY WEEK” για τα μέσα ευαισθητοποίησης των πολιτών από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Loading