Σπουδαία εμφάνιση, αλλά ήττα με 3-1 από την Ιταλία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ

Για 2.5 σετ η Εθνική ομάδα έκανε μια ονειρική εμφάνιση, ωστόσο η απώλεια του β’ σετ με 23-25 της κόστισε και την ήττα με 3-1 από την Ιταλία.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν συγκλονιστικοί απέναντι σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου βόλεϊ, κάνοντας ένα πρώτο σετ βγαλμένο από τις παλιές μεγάλες εποχές της εθνικής και αγγίζοντας μια φοβερή ανατροπή στο δεύτερο. Εκεί όμως μίλησε η κλάση και η εμπειρία της Ιταλίας που έκλεισε το σετ με 23-25 (από 16-21) και καθοδηγούμενη από τον τρομερό Χουαντορένα έφτασε στη δίκαιη επικράτηση με 3-1.

Ωστόσο αυτό το πρόσωπο που έδειξε σήμερα η Εθνική ομάδα αν καταφέρει να το διατηρήσει έως το φινάλε του ομίλου (όπου υπάρχουν τα δύο καθοριστικά ματς με Ρουμανία, Πορτογαλία) τότε σίγουρα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωβόλεϊ.

Το ματς

Στο πρώτο σετ η Εθνική ομάδα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, κρατώντας σε απίστευτα ποσοστά την υποδοχή μας (71% με 46% άριστες, χωρίς να δώσουμε κανέναν άσο), που επέτρεψε στον Φλίποφ να κάνει το τέλειο μοίρασμα, ενώ το δικό μας σερβίς πήρε 4 άσους (2 στην αρχή ο Ζουπάνης κι άλλους δύο στο φινάλε ο Βουλκίδης).

Έτσι το 4-4 έγινε 8-4 με δύο επιθέσεις και δύο άσους, ενώ το 9-6 έγινε 12-6 με λάθη των Ιταλών που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα… Η σκουάντρα ατζούρα πλησίασε μόνο στο 17-14, αλλά η Ελλάδα είχε εύκολη την αλλαγή και ξέφυγε πάλι με 20-15 (κόντρα μετά από τρομερή άμυνα ο Φράγκος) για να φτάσουμε στο 23-17 που έγινε 25-17 με δύο απίθανους άσους του Θοδωρή Βουλκίδη!

Στην εκκίνηση του 2ου σετ υπήρξε μια ισορροπία μέχρι το 6-6 που έγινε 6- με προσωπικούς πόντους του Χουαντορένα, για να ξεφύγει η Ιταλία με 9-14 με μπλοκ στον Φράγκο και να διατηρήσει αυτό το +5 μέχρι το 17-22. Όταν πήραμε την αλλαγή ο Ανδρεόπουλος (που είχε βάλει από πιο νωρίς τον Κουμεντάκη αντί Φράγκου) πέρασε τον Ράπτη για το σερβίς αντί του Ζουπάνη κι ο μικρός έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του με το σκορ να γίνεται 20-22, ενώ στο 21-23 ήταν ο ώρα του Κουμεντάκη με τον Ράφα να κερδίζει δύο άσους φέρνοντας το σκορ στα ίσια (!!!). Και το επόμενο σερβίς του ήταν εξαιρετικό, αλλά ο Χουαντορένα έβγαλε μια δύσκολη υποδοχή και ο Ζάιτσεφ σημαδεύοντας χέρια πήρε το μπλοκ άουτ για το 23-24.

Ο Τζιανέλι δυσκόλεψε με τη σειρά του τη δική μας υποδοχή, η Ιταλία είχε την κόντρα επίθεση και παρόλο που το μπλοκ μας «έσπασε» την επίθεση του Χουαντορένα, η τροχιά που πήρε ήταν τέτοια ώστε να δυσκολέψει την προσπάθεια του Κουμεντάκη στην άμυνα για να γίνει το 23-25.

Πολύ καλό το ξεκίνημα της Εθνικής και στο τρίτο σετ, καθώς προηγηθήκαμε με 6-4 με άουτ του Ζάιτσεφ, ωστόσο η Ιταλία ισοφάρισε γρήγορα σε 7-7 με τον Χουαντορένα και ο Ιταλοκουβανός ήταν αυτός που έφερε την ομάδα του στο +4 όταν με το σερβίς του το 11-11 έγινε 11-15! Ο Ανδρεόπουλος πέρασε Κουμεντάκη, Βουλκίδη, αλλά η διαφορά δεν έκλεισε παρά μόνο προς το φινάλε όταν με δύο άσους του Ράπτη έγινε το 19-24 για να τελειώσει το σετ με επίθεση του Χουαντορένα στα… τρία μέτρα.

Ανάλογο το σκηνικό και στο τέταρτο σετ μόνο που εκεί η διαφορά άνοιξε πολύ νωρίς και με πολύ εύκολο τρόπο καθώς στο 6-7 κολλήσαμε στο σερβίς του Αντόνοφ, παρόλο που βγήκε και καλή υποδοχή, ενώ ούτε η είσοδος του Ράπτη αντί του Φράγκου ωφέλησε με το σκορ να φεύγει στο 6-14 (!!!). Κι όμως και πάλι η Εθνική δεν παράτησε το ματς. Με τα σερβίς του Ράπτη πλησιάσαμε σε 11-15 με τον Πρωτοψάλτη να χάνει και κόντρα επίθεση, ενώ χαμένη κόντρα είχαμε και στο 17-22, για να τελειώσει το σετ με άσο του Τζιανέλι.

Τα σετ: 25-17, 23-25, 25-19, 25-18

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading