Σάουθγκεϊτ μετά το Αγγλία – Δανία: «Αξίζαμε την πρόκριση»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόκριση στον τελικό του EURO 2020, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ τόνισε πως οι παίκτες του άξιζαν την πρόκριση στον τελικό.

Λίγο μετά το τέλος του ημιτελικού με την Δανία, που βρήκε νικητές τους Άγγλους με 2-1 στην παράταση (κανονική διάρκεια: 1-1), ο προπονητής των «λιονταριών», δήλωσε:

«Νομίζω ότι οι παίκτες κατάφεραν να ανταποκριθούν σε αυτό που ξέραμε, ότι δηλαδή, θα ήταν ένα τόσο περίπλοκο βράδυ. Μέχρι τα ημιτελικά, είχαμε μια ομαλή πορεία, αλλά ξέραμε ότι σε κάποιο σημείο θα δεχθούμε ένα γκολ. Και ότι θα πρέπει ν΄ αντιδράσουμε. Η Δανία μας πίεσε τόσο καλά και σημείωσε ένα σπουδαίο και κρίσιμο γκολ. Αλλά με βάση την ισορροπία της δύναμης, τον αριθμό των αποκρούσεων που έπρεπε να κάνουν οι τερματοφύλακες και τις μεγάλες περιόδους, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ήμασταν πιο επικίνδυνοι, νομίζω ότι αξίζουμε αυτήν την πρόκριση. Είπαμε στους παίκτες πριν από τον αγώνα, ότι πάντα έβρισκαν έναν τρόπο να νικήσουν τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από το σενάριο του αγώνα, είτε είχαμε προηγηθεί, είτε χάναμε, είτε στην παράταση, είτε στα πέναλτι.

Ήμασταν απόλυτα κυρίαρχοι στην τελευταία μισή ώρα και είχαμε περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλο. Η Δανία είχε κάνει τις πέντε αλλαγές νωρίς και δεν μπορούσε να κάνει άλλες στην παράταση, ενώ παράλληλα, διαθέτουμε έναν πάγκο που μας επιτρέπει να είμαστε στην θέση που βρισκόμαστε τώρα. Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι απέναντι στην Ιταλία. Θα πρέπει να βρούμε λύσεις, γιατί είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου εδώ και δύο χρόνια. Τους έχουμε παρακολουθήσει. Είναι μια ομάδα που παίζει με πολλή ενέργεια και ιδιαίτερο τρόπο, είναι δύσκολο να σκοράρεις εναντίον τους. Αξίζουν να βρεθούν στον τελικό αφού νίκησαν δύο μεγάλες ομάδες, το Βέλγιο και την Ισπανία. Είναι το μεγαλύτερο τεστ που μπορούμε να φαντασθούμε, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να τους αντιμετωπίσουμε».

Δείτε επίσης: Κέιν: «Ήμουν τυχερός στο πέναλτι, μερικές φορές τα πράγματα έρχονται στον δρόμο σου»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading