ΠΣΑΤ: Δέσμευση για στήριξη αθλητών με αναπηρία

Δείτε την ανακοίνωση του Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου,

Ο ΠΣΑΤ σε σημερινή του ανακοίνωση, χειροκροτεί θερμά τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Παραολυμπιονίκες, μεταλλιούχους και μη στο Τόκιο, πριν ακόμη «πέσει η αυλαία», κάτι που έχει προγραμματιστεί για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στην ανακοίνωσή του, ο ΠΣΑΤ παρακαλεί τα μέλη του, να συνεχίζουν να στηρίζουν το παραολυμπιακό κίνημα και τους αθλητές ΑμεΑ και όταν τα “φώτα” των Παραολυμπιακών Αγώνων θα σβήσουν.

Τέλος, ο ΠΣΑΤ δεσμεύεται να λάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση όλων των μελών του για την προβολή και στήριξη των αθλητών με αναπηρία (ΑμεΑ)».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλητές και αθλήτριες, που βρίσκονται στο Τόκιο και μετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μας χαρίζουν μοναδικές συγκινήσεις και μεγάλες στιγμές υπερηφάνειας. Κυρίως, όμως, μαζί με άλλους 4.350 αθλητές από όλο τον κόσμο, μας στέλνουν με τον αγώνα τους ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα για «ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ».

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ευχαριστεί θερμά και τους 44 αθλητές μας, που μετείχαν στην αποστολή, αφού με μόνη τη συμμετοχή τους κέρδισαν το χειροκρότημά μας. Όλοι αγωνίζονται και αποδίδουν όσο καλύτερα μπορούν. Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στους αθλητές, που έως σήμερα έχουν ανέβει στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας ένα μετάλλιο. Και πιο συγκεκριμένα στους μεταλλιούχους Πάνο Τριανταφύλλου (χάλκινο, ξιφασκία με αμαξίδιο, σπάθη Β), Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη (χάλκινο, κολύμβηση, 100μ. ελεύθερο S8), Δημήτρη Μπακοχρήστο (χάλκινο, άρση βαρών σε πάγκο, κατηγορία -54 κιλά), Θανάση Κωνσταντινίδη (ασημένιο στίβος, ρίψη κορίνας F32), Αντώνη Τσαπατάκη (χάλκινο, κολύμβηση, 100μ. πρόσθιο SB4), Στράτο Νικολαϊδη (χάλκινο, σφαιροβολία, F20) και Γρηγόρη Πολυχρονίδη (ασημένιο Μπότσια, Μεικτό Ατομικό BC3).

Στην αποστολή μετέχουν 44 αθλητές και αθλήτριες, που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε 11 εκ των 22 συνολικών αθλημάτων των Παραολυμπιακών Αγώνων, με την αυλαία της γιορτής του αθλητισμού να «πέφτει» στις 5 Σεπτεμβρίου. Και ασφαλώς έως τότε αναμένουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες.  

Φυσικά, η προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων στα ΜΜΕ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων, που προηγήθηκαν. Η διοίκηση του ΠΣΑΤ παρακαλεί, όμως, τα μέλη της να συνεχίζουν να στηρίζουν το παραολυμπιακό κίνημα και τους αθλητές ΑμεΑ. Και να συνεχίσουν να το πράττουν και την επόμενη ημέρα, όταν τα “φώτα” των Παραολυμπιακών Αγώνων θα σβήσουν. Από την πλευρά μας, υποσχόμαστε ότι θα πάρουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ενημέρωση όλων των αθλητικών συντακτών (και όχι μόνο των αθλητικών) για την προβολή και στήριξη των αθλητών με αναπηρία (ΑμεΑ)».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading