ΠΑΟΚ-Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά υλοποίησης το νέο γήπεδο του

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ Νίκος Ταγαράς

Όπως έκανε γνωστό, ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), στο οποίο προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης το σχέδιο για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό, εγκρίθηκαν τόσο το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο όσο και το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής τα οποία πρόκειται να προωθηθούν άμεσα στο ΣτΕ από κοινού, για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

«Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, και δεν αφορά μόνο το γήπεδο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που αναμορφώνεται σημαντικά, καθώς προβλέπεται Εφαρμοστικό Ρυμοτομικό Σχέδιο και μάλιστα σε συμφωνία και των φορέων που θα κατασκευάσουν αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς.

Σημειώνεται ότι η ομόφωνη γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ και η σύνταξη του σχετικού σχεδίου ΠΔ ύστερα από γνωμοδότηση του ΣτΕ αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την έναρξη του συνολικού έργου.

Loading