Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών: Από την νέα σεζόν θα είναι μέλη και οι γυναίκες παίκτριες

Μια αν μη τι άλλο σπουδαία και ιστορική απόφαση πήρε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στην Γενική Συνέλευση της 31ης Μαϊου.

Πέραν του ότι αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του, ανακοίνωσε πως από τη νέα αγωνιστική περίοδο οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του Συνδέσμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, την Τετάρτη (2/6):

«Η ιστορία του ΠΣΑΠ και οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει ο Σύνδεσμος από τη λειτουργία του αξιοποιούνται έμπρακτα και συστηματικά. Ο θεσμικός του ρόλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Σύνδεσμος μας, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της 31ης Μάϊου 2021 αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού του, ενέκρινε τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό της Διοίκησης του συνδέσμου και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Έλαβε επίσης και μία ιστορική απόφαση.

Από την αγωνιστική περίοδο 2021/22 οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες θα μπορούν και επίσημα να είναι μέλη του ΠΣΑΠ.

Ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, και ως Σύνδεσμος, και στο πλαίσιο των αθλητικών και κοινωνικών μας αξιών, δεν μπορούμε να αγνοούμε και να αποκλείουμε τη συμμετοχή των γυναικών, στα θεσμικά μας όργανα.

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ναι μεν είναι αυτονόητη αλλά ποτέ δεν είχε γίνει έμπρακτα».

Δείτε επίσης: «Μη φυσιολογική η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στις παρούσες συνθήκες» κατά τον επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της κυβέρνησης

Loading