ΠΑΕ Άρης: Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επικύρωσε το -6

Την προσφυγή της ΠΑΕ Άρης και του προέδρου της Θεόδωρου Καρυπίδη απέρριψε η με απόφαση της η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση Λάσκοφ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση έξι βαθμών για πλαστογραφία και η ποινή αυτή παραμένει ως έχει με την επιτροπή να απορρίπτει το επικουρικό αίτημα του Άρη για αφαίρεση βαθμών από την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο Άρης θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, εκτός και αν προσφύγει στο CAS και δικαιωθεί.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφορικά με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων:

«Απορρίπτει την από 14-7-2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων ΕΠΟ 15145/14-7-2021 έφεση 1) της ΠΑΕ Άρης και 2) του Θεοδώρου Καρυπίδη του Ανέστη, εναντίον της απόφασης με τον αριθμό 6/12-7-2021 της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (Δικαστικό Τμήμα).

Διατάσσει την κατάπτωση υπέρ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του παραβόλου που κατέβαλαν οι εκκαλούντες κατά την άσκηση της έφεσής τους.

Απορρίπτει το επικουρικά υποβαλλόμενο αίτημα των εκκαλούντων, με το οποίο ζητείται να διαταχθεί, σε περίπτωση διατήρησης της ισχύος της εκκαλούμενης απόφασης, η αφαίρεση των έξι βαθμών που επιβλήθηκε στην εκκαλούσα με την απόφαση εκείνη, από το βαθμολογικό πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Γίνεται μνεία ότι κατά της απόφασης αυτής χωρεί προσφυγή ενώπιον του Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (Court of Arbitration for Sport – CAS) που έχει την έδρα του στη Λωζάννη της Ελβετίας (άρθρο 88 του Κώδικα Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, άρθρο 60 παρ. 3 του Κωδικοποιημένου Καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και άρθρο 5 παρ. 5 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας)».

Δείτε επίσης: Σφαιροβολία – F20: «Χάλκινος» ο Νικολαΐδης

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή
που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading