Οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα της Football League!

Στην απόφαση να προχωρήσουν στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος προχώρησαν οι ομάδες της Football League, λόγω υψηλού κόστους.

Το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν και θα εισηγηθούν αυτή την απόφαση στο αυριανό Δ.Σ. Ταυτόχρονα, θα υποβληθούν δύο προτάσεις για αναδιάρθρωση.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν. Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Η βαθμολογία:

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα (μετά το πέρας των 23 πρώτων αγωνιστικών) τα Τρίκαλα προπορεύονται στη βαθμολογία και ακολουθούν Ιωνικός και Διαγόρας. Παράλληλα, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις παίρνουν την άνοδο για τη Super League 2 οι δύο πρώτοι και υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίοι.

Η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Τρίκαλα 46

2. Ιωνικός 40

3. Διαγόρας 38

4. Ιεράπετρα 37

5. Νίκη Βόλου 37

6. Καβάλα 36

7. Βέροια 35

8. Ολυμπιακός Βόλου 31

9. Αιγάλεω 27

10. Ιάλυσος 24

11. Θεσπρωτός 24

12. Τρίγλια 20

13. Ασπρόπυργος 20

14. Καλαμάτα 19

Δείτε επίσης: Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με Μπαρτσελόνα ο Λαουτάρο»

Loading