Ολυμπιακοί Αγώνες: 30 δεύτερα χωρίς μάσκες για όσους βρεθούν στο βάθρο (vid)

Μετά το περιστατικό με τις αθλήτριες που πανηγύρισαν χωρίς μάσκες, οι διοργανωτές αποφάσισαν να επιτρέψουν 30 δευτερόλεπτα χωρίς αυτές κατά την παραμονή στο βάθρο

H ενέργεια των κολυμβητριών της Αυστραλίας, που πανηγύρισαν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 4Χ100 ελεύθερο, σε συνδυασμό με την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ του αγωνίσματος έκαναν την ΔΟΕ να δράσει πιο διπλωματικά

Οι Μπρόντε Κάμπελ, Μεγκ Χάρις, Εμα ΜακΚίον και Κέιτ Κάμπελ την ώρα που είχαν ανέβει στο βάθρο έβγαλαν για λίγο τις μάσκες τους προκειμένου να βγουν φωτογραφίες, όπως έκαναν και οι αθλήτριες των ΗΠΑ και Καναδά, που πήραν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Η ΔΟΕ πήρε αμέσως θέση μετά τον «ντόρο» που προκλήθηκε και με επίσημη ενημέρωση προς τις ομάδες, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας έκανε γνωστό ότι εδώ και λίγες ώρες ο κανονισμός άλλαξε με παρέμβαση της ΔΟΕ και στο εξής όποιος αθλητής ή, αθλήτρια ή, ομάδες, ανεβαίνουν στο βάθρο των νικητών θα έχουν το δικαίωμα ν΄ αφαιρούν για μισό λεπτό τις μάσκες από τα πρόσωπά τους, προκειμένου να βγαίνουν οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

«Η ΔΟΕ μας κοινοποίησε τους νέους κανόνες. Σύμφωνα με αυτούς οι αθλητές μπορούν να βγάζουν τη μάσκα για 30 δευτερόλεπτα πάνω στο βάθρο, για τις φωτογραφίες και μετά είναι υποχρεωμένοι να τις ξαναφορούν.

Οι αθλήτριές μας ακολούθησαν τη σχετική οδηγία που έλεγε ότι μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες. Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε πως όλα έγιναν σωστά», τόνισαν οι εκπρόσωποι της Αυστραλίας, ενώ η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως έχει κάνει αυστηρές συστάσεις στους αθλητές να αποφεύγουν τις αγκαλιές πάνω στο βάθρο.

«Είμαστε μαζί με τους αθλητές, όμως, δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι αυστηροί κανόνες που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε. Ζητάμε απ΄ όλους να υπακούουν σ΄ αυτούς.

Είναι σημαντικό για όλα τ΄ αθλήματα, για όλους όσοι εμπλέκονται και για τους Ιάπωνες φίλους μας και θα στέλναμε με αυτό τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Δείτε στο βίντεο πως οι αθλήτριες από την Αυστραλία πανηγύρισαν χωρίς μάσκες την επιτυχίας τους:

Δείτε επίσης: Τραυματισμός στον αγώνα του Ζανταράια με τον Γκαϊτέρο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading