Οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα στη Ν. Κορέα

    Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Νότια Κορέα, θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εξέδρες των γηπέδων, από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020. Το ευχάριστο νέο, ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία της χώρας, μετά την… χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, με την επισήμανση ότι οι προσβάσιμες θέσεις στο γήπεδο θα αφορούν στο 25% της χωρητικότητας.

    Οσον αφορά στους φίλους του μπέιζμπολ, που είναι το δημοφιλέστερο παιχνίδι στην χώρα, θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν αγώνες, ωστόσο θα εφαρμοσθεί το μέτρο που αφορά στην κάλυψη μόλις του 20% της χωρητικότητας κάθε σταδίου.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, οι φίλαθλοι στην Νότια Κορέα, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά σε περιορισμένο αριθμό. Μερικές εβδομάδες αργότερα, όμως, απαγορεύθηκε η είσοδος τους στα γήπεδα, ως μέρος των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, μετά την εμφάνιση νέων εστιών μετάδοσης.

    Οι αρμόδιες Αρχές, χαλάρωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο το μέτρο που απαγορεύει την παρουσία φιλάθλων, καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, σε τοπικό επίπεδο, ήταν λιγότερος από 100 για δύο εβδομάδες.

    Ωστόσο, οι φίλαθλοι του μπέιζμπολ θα πρέπει να συμμορφωθούν με πολύ αυστηρές οδηγίες, όπως ένα κενό κάθισμα ανάμεσά τους, η χρήση προστατευτικής μάσκας και η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα (13/10) 102 νέα κρούσματα, 69 τοπικά και 33 από το εξωτερικό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό ατόμων, που δηλώθηκαν ως φορείς του ιού από την έναρξη της επιδημίας, σε 24.805.
 

Γ. Διακογιάννης

©Πηγή: amna.gr

Loading