Όφερμαρς:«KNVB και UEFA σαν τον Τραμπ, βάζουν τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους»

Ο τεχνικός διευθυντής του  Άγιαξ Μαρκ Όφερμαρς, εξέφρασε έκπληξη για τα σχέδια να  ολοκληρωθεί η σεζόν στην Ολλανδία και συγκρίνει την ομοσπονδία της χώρα του και την UEFA με τον Ντόναλντ Τραμπ.
 Η οργισμένη αντίδρασή του ήρθε μετά την ανακοίνωση της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (KNVB) ότι θα ακολουθήσει την κατεύθυνση της UEFA να προσπαθήσει να τελειώσει την σεζόν,  που έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι τις 3 Αυγούστου.
 «Γιατί  τα χρήματα και όχι η ευημερία των ανθρώπων  να μπαίνουν μπροστά αυτή τη στιγμή; Ήλπιζα ότι η KNVB θα λάβει μια ανεξάρτητη απόφαση, αλλά τώρα κρύβονται πίσω από την UEFA», δήλωσε ο  Όφερμαρς στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.
 Η KNVB ήταν μεταξύ των 55 ομοσπονδιών της UEFA, που χθες συζήτησαν για τα  πιθανά επόμενα βήματα για το ποδόσφαιρο στην ήπειρο μετά από τις καταστροφικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Η KNVB εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα ακολουθήσει την επιθυμία της UEFA να προσπαθήσει να ολοκληρώσει την σεζόν, ακόμα και αν σήμαινε εκ νέου έναρξή της στα μέσα Ιουνίου με προοπτική να τελειώσει τον Αύγουστο.
 «Είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβω», δήλωσε ο Όβερμαρς. «Εμείς δεν εξαρτώμαστε τόσο από τα εισοδήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όσο τα πρωταθλήματα στην Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Νομίζω ότι δέχθηκαν μεγάλη πίεση από την UEFA να συνεχιστεί το πρωτάθλημα  με οποιοδήποτε κόστος», πρόσθεσε ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ. «Συγκρίνω το KNVB και την UEFA με τα συναισθήματα του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος  πριν από μία εβδομάδα σκέφτηκε ότι η οικονομία ήταν πιο σημαντική από τον κοροναϊό.
 «Υπάρχουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι που πεθαίνουν καθημερινά στην Ολλανδία λόγω του κορονοϊού. Το πρωτάθλημα είναι νεκρό, η ζωή είναι πιο σημαντική». Το πρωτάθλημα αναβλήθηκε τον περασμένο μήνα με τον Άγιαξ να είναι στην κορυφή της κατάταξης  με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την AZ Άλκμααρ, εννέα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του.

 Α. Βαζογιάννης

©Πηγή: amna.gr

Loading