ΟΑΚΑ: Τελικός με 39.192 θεατές και συρματοπλέγματα τύπου ΝΑΤΟ!

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ΟΑΚΑ για την διεξαγωγή του Σαββατιάτικου τελικού, με 39.192 θεατές και συρματοπλέγματα τύπου ΝΑΤΟ.

Συνολικά στις κερκίδες του – χωρητικότητας 62.000 θέσεων – Σταδίου θα βρίσκονται 39.192 θεατές. Ο αριθμός αναλύεται ως εξής: από 17.196 εισιτήρια θα πάρουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και 4.800 προσκλήσεις θα εκδώσει η ΕΠΟ για τις ανάγκες της. Η διάταξη των οπαδών των δύο φιναλίστ, που θα ξεδιπλώνεται κυρίως στα δύο πέταλα, είναι γνωστή.

«Οχυρωματικά έργα» στο ΟΑΚΑ

Σε εξέλιξη είναι και τα «οχυρωματικά» έργα, που γίνονται στο γήπεδο του ΟΑΚΑ, όπως επιβάλλει η δέσμη των μέτρων ασφαλείας της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Arenafm.gr τοποθετούνται μέσα στην τάφρο, που χωρίζει τις κερκίδες από το ταρτάν και τον αγωνιστικό χώρο, συρματοπλέγματα υψίστης ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ, όπως λέγονται στην διεθνή ορολογία!

Θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα και το βασικό τους γνώρισμα είναι, ότι καταλήγουν σε αιχμηρές μεταλλικές λεπίδες, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα σε όποιον επιχειρήσει την παραβίασή τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι χρησιμοποιούνται για την περιφρούρηση νατοϊκών στρατοπέδων, φυλακών και πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Επίσης, τοποθετείται – θεωρητικά απαραβίαστο – ψηλό «τείχος» από πλέξι γκλας στο σημείο που τελειώνει ο χώρος των κερκίδων των οπαδών των δύο ομάδων. Στόχος των έργων είναι ο αποκλεισμός πρόσβασης των οπαδών των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και η αποτροπή της πιθανότητας συνάντησής τους σε οποιοδήποτε χώρο του γηπέδου.

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR

Loading