Ο Μπαρτομέου παίζει «καθυστερήσεις» για την πρόταση μομφής

    «Καθυστερήσεις» παίζει ο Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου σχετικά με την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί εις βάρος του, μολονότι η πρωτοβουλία για την «εκθρόνισή» του από την προεδρία της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών από μέλη του συλλόγου. Ο Μπαρτομέου δήλωσε πως η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές αρχές, λόγω της πανδημίας.  

 Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα προσπαθεί να παραμείνει στη θέση του, όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί, εν όψει των επικείμενων εκλογών του Μαρτίου. Ο Μπαρτομέου πιστεύει πως το κλίμα μπορεί να αλλάξει το προσεχές διάστημα και να απορριφθεί η πρόταση μομφής, αν έρθουν θετικά αποτελέσματα από την ομάδα και η διοίκηση καταφέρει να προχωρήσει το θέμα των ανανεώσεων.

    Σημειώνεται ότι είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, που κατατίθεται πρόταση μομφής κατά προέδρου. Στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν επαρκές για να απομακρυνθεί ο επικεφαλής του συλλόγου. Η τρέχουσα θητεία του Μπαρτομέου ολοκληρώνεται κανονικά το 2021, όταν και θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Δ. Καρακώστας

©Πηγή: amna.gr

Loading