Μουντιάλ 2022: Αναβολή των αγωνιστικών για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στη Νότια Αμερική

Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα γίνουν, εκτός απροόπτου, οι προκριματικές αναμετρήσεις (5η και 6η αγωνιστική) της Νότιας Αμερικής για το Μουντιάλ 2022, που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν το Μάρτιο και αναβλήθηκαν το Σάββατο.

Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των 10 προέδρων των ομοσπονδιών μελών της Conmebol και του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με την Conmebol να αποφασίζει τελικά την αναβολή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Οι κορυφαίοι σύλλογοι απειλούσαν να μην αφήσουν τους διεθνείς να ταξιδέψουν στη Νότια Αμερική, αφού μετά την επιστροφή τους θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα της Ουρουγουάης «Ovacion» και άλλα ΜΜΕ σε Ευρώπη και Νότια Αμερική, η FIFA  είχε προτείνει στην Conmebol, τα παιχνίδια να γίνουν σε Αθήνα, Βουδαπέστη και Βουκουρέστι, προοπτική που όμως απορρίφθηκε.

Οι δύο αγωνιστικές που αναστέλλονται: 5η: Βολιβία-Περού, Βενεζουέλα-Ισημερινός, Χιλή-Παραγουάη, Κολομβία-Βραζιλία, Αργεντινή-Ουρουγουάη. 6η: Ισημερινός-Χιλή, Ουρουγουάη-Βολιβία, Παραγουάη-Κολομβία, Βραζιλία-Αργεντινή και Περού-Βενεζουέλα.

Δείτε επίσης: Μουντιάλ 2022: Αναβλήθηκαν οι προκριματικοί του Μαρτίου στη Νότια Αμερική

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading