Μίτινγκ Καρλσρούης: O Τεντόγλου 8.05μ., η Παπαχρήστου 13.73μ.

Τα καλύτερα για το φινάλε κράτησε για έναν ακόμη αγώνα ο Μίλτος Τεντόγλου, αφού στις τρεις τελευταίες του προσπάθειες στο μίτινγκ της Καρλσρούης κατάφερε να βρει μεγάλα άλματα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο ήταν τρίτος στον πρώτο αγώνα της σειράς indoor tour με καλύτερο άλμα στα 8,05 μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,76 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα κι έπειτα πέτυχε διαδοχικά 7,75 μ., 8,00 μ., 8,05 μ. και 8,03 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχασε μόνο από τους δύο Κουβανούς αντιπάλους του, τον Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, που επικράτησε με 8,18 μ. και του Μάικελ Μασό, που “προσγειώθηκε” στα 8,08 μέτρα.

Στο σύνολο τους οι άλτες έδειξαν πως χρειάζονται τους αγώνες, μέσα από τους οποίους θα φτάσουν στο εγγύς μέλλον σε πολύ μεγαλύτερες προσπάθειες. Ο Τεντόγλου από το 2016 που πέρασε για πρώτη φορά τα 8,00 μ., έχει ολοκληρώσει συνολικά 33 αγώνες με άλματα πάνω από το συγκεκριμένο φράγμα. Ο 23χρονος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 6 Φεβρουαρίου στο Μετζ της Γαλλίας κι από εκεί θα συνεχίσει για το Λιεβέν στις 9 του ίδιου μήνα.

Η  Βούλα Παπαχρήστου στο ίδιο μίτινγκ, δεν πηγε όσο μακριά θα ήθελε, αφού δεν μπόρεσε να βρει το πάτημα που θα της έδινε την ανάλογα καλή επίδοση. Η έμπειρη αθλήτρια είχε στην ουσία ένα έγκυρο άλμα, το τέταρτο, το οποίο μετρήθηκε στα 13,73 μ. κι έτσι κατέλαβε την όγδοη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα έχει την ευκαιρία στους αγώνες που ακολουθούν να βρει και πάλι το ρυθμό της – οι τελευταίοι της αγώνες ήταν τον Φεβρουάριο του 2020 – και μαζί τα άλματα που θα την φέρουν σε ανταγωνιστική κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, τον μεγάλο της στόχο στη σεζόν.

Σε χαμηλά επίπεδα έμειναν στο σύνολο τους οι μετέχουσες στο αγώνισμα, με εξαίρεση την νικήτρια Λιαντάμις Πόβεα (Κούβα), που πέτυχε 14,54 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Η Κριστιάνα Μάκελα (Φινλανδία) ήταν δεύτερη με 14,13 μ. και Βιγιαλέτα Σκβάρτσοβα (Λευκορωσία) τρίτη με 14,10 μ., οι μόνες που μαζί με την Ποβέα από τος οχτώ του σημερινού αγώνα, που πέρασαν το φράγμα των 14,00 μέτρα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019 στη Γλασκώβη, Άννα Πελετέιρο ήταν 5η με 13,85 μέτρα. Το μίτινγκ της Καρσλρούης έγινε χωρίς την παρουσία κόσμο στις εξέδρες και με περιορισμό στις συμμετοχές, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του ιού covid-19. 

XΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΡΔΟΥΚΟΥΤΑΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading