Μήνυμα του Λ. Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (video)

Στη σημασία του Αθλητισμού, ως μέσο μετάδοσης του πανανθρώπινου μηνύματος της ψυχικής δύναμης και της επιμονής, στάθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή (3/12) Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. «Η ενεργή ενασχόληση με τον Αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία δείχνει σε όλους μας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την αξία της επιμονής και της προσπάθειας» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, που διαβεβαίωσε παράλληλα ότι προτεραιότητα της Πολιτείας είναι να μειώσει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, αλλά και να παροτρύνει τα Άτομα με Αναπηρία να ασχοληθούν ενεργά με τον Αθλητισμό.

Αναλυτικά, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του υφυπουργού Αθλητισμού στο Twitter, αναφέρονται τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έχει έναν έντονο συμβολισμό και περνά ένα μήνυμα πανανθρώπινο, με αποδέκτη ολόκληρη την κοινωνία: αυτό της ψυχικής δύναμης και της επιμονής. Τα ψυχικά χαρίσματα οφείλουν να μας συνοδέψουν σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητάς μας, σε κάθε δύσκολη στιγμή, αλλά και σε κάθε πρόκληση.

Ο Αθλητισμός ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα προσφορότερα μέσα μετάδοσης τέτοιων μηνυμάτων. Ότι ποτέ δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, ούτε να παραιτούμαστε από την προσπάθεια, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, όποιο κι αν είναι το εμπόδιο που καλούμαστε να υπερβούμε. Η ενεργή ενασχόληση με τον Αθλητισμό των Ατόμων με Αναπηρία δείχνει σε όλους μας με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την αξία της επιμονής και της προσπάθειας.

Ως Πολιτεία, προτεραιότητά μας είναι, αφενός μεν να βρισκόμαστε στο πλάι αυτών των ανθρώπων, μειώνοντας όσο γίνεται περισσότερο τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τόσο σε επίπεδο πρόσβασης όσο και σε επίπεδο υποδομών. Αφετέρου, να παροτρύνουμε ακόμη περισσότερο τους πολίτες τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία να βρουν υγιή διέξοδο μέσα από την άθληση. Διότι μέσα από την αθλητική διαδικασία, αποκτάται το ψυχικό σθένος, που είναι απαραίτητο ώστε να υπερβούμε την οποιαδήποτε δυσκολία».

 

Γ. Δημητρόγλου

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading