Μέλος ολυμπιακής ομάδας της Σερβίας βγήκε θετικός κατά την άφιξη του στο Τόκιο

Ένα από τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Σερβίας εξετάστηκε και βγήκε θετικός στον κορονοϊό κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία. 

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε ένα μέλος της ομάδας που έφτασε από το εξωτερικό στη χώρα.

Ένα από τα πέντε μέλη της ομάδας ιστιοπλοΐας που έφτασε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βγήκε θετικός κατά τη διάρκεια τεστ στο αεροδρόμιο Χανέντα το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ιαπωνίας.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιατρική μονάδα, ενώ τα άλλα τέσσερα μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστή εγκατάσταση κοντά στο αεροδρόμιο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η σερβική ομάδα είχε προγραμματιστεί να ταξιδέψει στην πόλη Νάντο στο νομό Τογιάμα, στην κεντρική Ιαπωνία, για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός χρόνου λόγω της πανδημίας Covid-19, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου εν μέσω ανησυχίας ότι η εισροή χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα άλλο κύμα κρουσμάτων στη χώρα.

Ένα από τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα είχε βγει θετικό κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία τον Ιούνιο και ένα δεύτερο μέλος επιβεβαιώθηκε επίσης ότι είχε τον ιό λίγες ημέρες αργότερα.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: 1.000 διασώστες ψάχνουν για επιζώντες μέσα στις λάσπες – 20 άνθρωποι αγνοούνται (vids)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading