Με γεμάτες κερκίδες η συνέχεια του Γουίμπλεντον

Οι τελικοί του επόμενου Σαββατοκύριακου θα διεξαχθούν με χωρητικότητα 100% στο κεντρικό κορτ, το οποίο μπορεί να «φιλοξενήσει» 15.000 θεατές.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσα σήμερα πως το Γουίμπλεντον θα συνεχιστεί με το 100% της χωρητικότητας των θεατών από τους προημιτελικούς του μονού και στη συνέχεια, καθώς χαλαρώνουν οι αριθμητικοί περιορισμοί για το κοινό λόγω κορονοϊού.

Από την έναρξη του την περασμένη Δευτέρα, το φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ διεξάγεται με τους μισούς θεατές, ωστόσο οι τελικοί του επόμενου Σαββατοκύριακου θα διεξαχθούν με χωρητικότητα 100% στο κεντρικό κορτ, το οποίο μπορεί να «φιλοξενήσει» 15.000 θεατές.

Η πρώτη εβδομάδα του Γουίμπλεντον κρίθηκε επιτυχημένη κι έτσι οι διοργανωτές πήραν το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητας των θεατών από τους προημιτελικούς των γυναικών και μετά, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για την Τρίτη στο κεντρικό κορτ και στο κορτ νούμερο 1.

Το Γουίμπλεντον χρησιμοποιείται ως μια «πιλοτική» διοργάνωση για την ασφαλή επιστροφή του κοινού, στο πλαίσιο προγράμματος της βρετανικής κυβέρνησης. Θα είναι η πρώτη φορά που ανοιχτά στάδια θα είναι κατάμεστα σε αθλητική διοργάνωση στη Βρετανία μετά τον Μάρτιο του 2020, όταν η πανδημία «έκλεισε» τα σπορ στη χώρα.

Δείτε επίσης: Στο τουρνουά τένις του Αμβούργου ο Τσιτσιπάς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading