Λευκορωσία: Η Γερμανία απέσυρε την συμμετοχή της από το ευρωπαϊκό ποδηλασίας πίστας

Η UEC αναμένεται να αποφασίσει την Πέμπτη 27/5 εάν θα διατηρήσει ή όχι την διοργάνωση στο Μινσκ

Η γερμανική ομοσπονδία ποδηλασίας ανακοίνωσε σήμερα 26/5 ότι αποσύρει την συμμετοχή της εθνικής ομάδας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί (23-27/6) στην Λευκορωσία.

«Η ομοσπονδία επικοινώνησε με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC) μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου και κατέστησε σαφές ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν ήταν δυνατή η συμμετοχή της γερμανικής εθνικής ομάδας ποδηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μινσκ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με την διευκρίνιση ότι η γερμανική ομοσπονδία «προτρέπει για μια εναλλακτική λύση».

Παράλληλα, η UEC δεν έχει αναλύσει τις επιλογές που έχει στην διάθεσή της, ενώ η κρίση υγείας δεν βοηθά προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική λύση για να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη συνάντηση Ευρωπαίων ποδηλατών, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η διεθνής καταδίκη εναντίον της Λευκορωσίας, έχει αυξηθεί περαιτέρω από τότε που το καθεστώς κατηγορήθηκε για αεροπειρατεία ενός ευρωπαϊκού αεροσκάφους την Κυριακή, προκειμένου να συλληφθεί ένας αντίπαλος του προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Υπενθυμίζεται, ότι ένα επιβατικό αεροπλάνο της Ryanair, που μετέφερε τον μπλόγκερ, Ρομάν Προτασέβιτς, έναν δημοσιογράφο που επικρίνει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, και την σύντροφο του, Σοφία Σαπέγκα, υποχρεώθηκε να προσγειωθεί την Κυριακή στην Λευκορωσία εξ΄ αιτίας φάρσας για βόμβα, σε μια ενέργεια που καταγγέλθηκε από δυτικές δυνάμεις ως «κρατική πειρατεία».

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακολούθησαν τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παράκαμψη της Λευκορωσίας και αναστολή πτήσεων, ενώ οι «27» της ΕΕ, εξετάζουν ένα νέο σύνολο κυρώσεων.

Δείτε επίσης: Πρώτη δήλωση Λουκασένκο: Εχθροί μας προσπαθούν να «στραγγαλίσουν» τη Λευκορωσία

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading