Η Ιταλία θέλει να διοργανώσει Euro ή Μουντιάλ

Δεν έχουν καλά καλά κοπάσει οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Euro 2020 και στη γειτονική χώρα ήδη σκέφτονται τις επόμενες διοργανώσεις που θέλουν να φιλοξενήσουν

Οι πρωταθλητές Ευρώπης εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν το Euro 2028 ή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλες ανακαινίσεις των γηπέδων της εάν θέλει να πετύχει, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γκράβινα

«Θα αξιολογήσουμε την προοπτική υποψηφιότητας της Ιταλίας για τα τελικά του Euro 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030, στον εορτασμό των 100 ετών του Παγκοσμίου Κυπέλλου» τόνισε ο Γκράβινα σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

«Θα κινηθούμε πρώτα για το Euro και μετά θα δούμε για την επόμενη διοργάνωση. Θα πρέπει όμως να βελτιώσουμε τις συνθήκες των γηπέδων μας, διότι αν δεν προχωρήσουμε στην ανακαίνισή τους, δεν θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε ένα πετυχημένο τουρνουά. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα. Προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να προχωρήσουμε, αν δεν αποφασίσουμε πρώτα την ανακαίνιση των γηπέδων μας».

Εκτός απ’ την ιταλική υποψηφιότητα, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για κοινή υποψηφιότητα διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, η Αγγλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Αντίστοιχη διάθεση έχει εκφραστεί για κοινή διοργάνωση απ’ τις Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, αλλά και απ’ τις Βουλγαρία, Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία.

Η διαδικασία υποψηφιοτήτων θα ξεκινήσει επίσημα το 2022, με τη FIFA να ανακοινώνει την τελική της απόφαση μέσα στο 2024.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Έλληνες με τα περισσότερα μετάλλια (βίντεο)

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading