Εθνική Άρσης Βαρών: Με έξι αθλητές στο Παγκόσμιο Εφήβων – Νεανίδων στο Ουζμπεκιστάν

Με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες διάκρισης αναχωρεί αύριο Παρασκευή το πρώτο γκρουπ της Εθνικής Ομάδας Αρσης Βαρών, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, το οποίο φιλοξενείται στο Ουζμπεκιστάν.

Μετά από δυο χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας, οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν στα πλατό και να διεκδικήσουν καλά πλασαρίσματα.

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με έξι αθλητές και πιο συγκεκριμένα θα αγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Λαμπρίδης, Δημήτρης Τσιτλακίδης, Γιώργος Ιορδανίδης, Μαρία Καρδαρά, Ελενα Τζατζολλάρι και Νεφέλη Αντωνιάδου.

Στην αποστολή θα ταξιδέψουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρήστος Τριφύλλης και Οδυσσέας Δήμας, ενώ αρχηγός αποστολής είναι η Αννα Στρούμπου.

Ο επικεφαλής Ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Τριφύλλης στις δηλώσεις του ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στη διοργάνωση και στο γεγονός ότι ξεκινάει το χτίσιμο της ομάδας που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2022, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

«Αναχωρούμε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες για το Ουζμπεκιστάν. Σε ακόμα μια διοργάνωση θα διεκδικήσουμε διακρίσεις και ανάλογα την ημέρα που θα βρεθούν κάποιοι αθλητές θα παλέψουμε για κάποια μετάλλια. Είναι οι πρώτοι αγώνες μετά από σχεδόν δύο χρόνια και όλοι περιμένουν με αγωνία» δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συμπλήρωσε: «Αυτοί οι Αγώνες σηματοδοτούν την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2022 που θα γίνει στην Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές που θα προκύψουν από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συγκροτήσουν την εθνική ομάδα. Η διοργάνωση θα γίνει στην Ελλάδα και στόχος μας είναι να κάνουμε μια εντυπωσιακή πορεία».  

Δείτε επίσης:  Ενημέρωση για το παιχνίδι Ιωνικού – Εργοτέλη ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading