ΕΣΑΚΕ: 11 ΚΑΕ απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα

Με ανακοίνωση του ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό πως χορηγεί δικαίωμα συμμετοχής και στις 11 ΚΑΕ που συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ολοκληρώθηκε εντός της προβλεπόμενου χρόνου και η επιτροπή αξιολόγησης κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου. Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν δέκα θετικές και μια αρνητική, για την ΚΑΕ Άρης, ωστόσο το σημερινό Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφάσισε με ψήφους 7-3 να ταχθεί υπέρ της συμμετοχής των «κιτρινόμαυρων» στο νέο πρωτάθλημα. Οι 11 ΚΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα είναι οι Παναθηναϊκός, Λαύριο, ΑΕΚ, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Κολοσσός, Ιωνικός, Άρης, Ηρακλής και Λάρισα.

Απόλλων Πατρών και του Ολυμπιακός, οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν, θα πρέπει να περιμένουν με την σειρά τους την δική τους αξιολόγηση, εφόσον φυσικά καταθέσουν αίτημα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τον ΕΣΑΚΕ σε εφαρμογή της απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού “Έλεγχος νομιμότητας του Κανονισμού του Άρθρου 105 ΠΑΡ. 4. Ν. 2725/1999”.

Η διαδικασία Αδειοδότησης ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα και η ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική δυνατότητα των ΚΑΕ αυξάνοντας την διαφάνεια και την αξιοπιστία, να προστατευτούν οι πιστωτές και να συμβάλει στην εξυγίανση των ομάδων.

Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας Αξιολόγησης ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Η Επιτροπή Αξιολόγησης έλεγξε και επεξεργάστηκε τα στοιχεία που υπέβαλαν οι ομάδες μετά από συνεχείς συνεδριάσεις τις τελευταίες 15 ημέρες και κατέθεσε τις εισηγητικές εκθέσεις της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουνίου.

Οι εισηγητικές εκθέσεις ήταν 10 θετικές και μια αρνητική για την ΚΑΕ Άρης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (2/7) συνεδρίαση του και ύστερα από αναλυτική διαδικασία αποφάσισε ομόφωνα για τις δέκα ομάδες και με ψήφους 7-3 για την ΚΑΕ Άρης να χορηγήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα 2021-22  στις 11 ΚΑΕ, οι οποίες μετείχαν στην Stoiximan Basket League 2020-21 και βάσει της κατάταξης έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα».

Δείτε επίσης: Προολυμπιακό Τουρνουά: Αντιμέτωπη με την Τουρκία η Ελλάδα τα ξημερώματα της Κυριακής

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading