Επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητά την ακύρωσή τους

«Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, θα ισοδυναμούσε με ένα στοίχημα που δεν είναι αποδεκτό»

Η ιαπωνική εφημερίδα «Asahi», επίσημος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, ζήτησε σήμερα  την ακύρωση της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, την οποία χαρακτήρισε «απειλή για την υγεία», καθώς η χώρα βιώνει επί του παρόντος ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η εφημερίδα προέτρεψε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, να «εξετάσει την κατάσταση ήρεμα και αντικειμενικά» και «να λάβει την απόφαση να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι».

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από τους αγώνες (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας, ο ιαπωνικός πληθυσμός εναντιώθηκε στην διεξαγωγή τους, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις.

Η ιαπωνική εφημερίδα, που χαρακτηρίζει ως «εγωϊστική» την στάση της ΔΟΕ, υπενθυμίζει τις «συγκεχυμένες παρατηρήσεις» του αντιπροέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τζον Κόατες, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις οποίες οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν, ακόμη κι εάν η πόλη του Τόκιο θα έπρεπε να παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναφορικά με την πανδημία και σε σχέση με άλλες χώρες, με περίπου 12.000 καταγεγραμμένους επίσημους θανάτους από τις αρχές του 2020, η Ιαπωνία κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 από τις 47 περιφέρειες της, λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης υγείας.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Το σύστημα υγείας της Οσάκα καταρρέει υπό το βάρος του τέταρτου κύματος του κορονοϊού

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading