Επέστρεψε στη Σερβία για την Παρτιζάν ο Zέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Στην ομάδα της καρδιάς του, την Παρτιζάν Βελιγραδίου, γύρισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μετά από μία σεζόν αποφόρτισης, εκτός πάγκων, ο «Ζοτς» επιστρέφει στο προσκήνιο για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Βέβαια, αντί για μία εκ των μεγάλων παραδοσιακά, φιλόδοξων και ισχυρών οικονομικά κλαμπ της Euroleague, ο Ομπράντοβιτς προτίμησε την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε (1984-1991) και το σύλλογο με τον οποίο πανηγύρισε τον παρθενικό (1992) από τους 9 τίτλους Euroleague που έχει στο παλμαρέ του!

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα η “Kurir“, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της οποίας ο για 13 σεζόν προπονητής του Παναθηναϊκού συμφώνησε με τον πρόεδρο της Παρτιζάν, Όστογια Μιχάιλοβιτς, και γυρνά στα πάτρια εδάφη του Βελιγραδίου και σε οικείο περιβάλλον.

Με αυτή την κίνηση, καταμαρτυρείται οτι η Παρτιζάν πλέον ανεβάζει τον πήχη και στοχεύει ψηλότερα, αφού ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί σε μία ομάδα που δεν θα κυνηγά την είσοδο στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πάντως, την επόμενη χρονιά η Παρτιζάν θα πάρει μέρος στο EuroCup, με τη διοίκηση των Σέρβων να παρουσιάζει στον Ομπράντοβιτς ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, με ανεβασμένο μπάτζετ που τον καλύπτει αναφορικά με την επίτευξη του στόχου κατάκτησης πρωταθλήματος και της παρουσίας στη Euroleague την επόμενη σεζόν.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να αναλάβει το τιμόνι της ομάδας στα 61 του χρόνια, διαδραμάτισε η αγάπη του “Ζοτς” για το μπάσκετ στην πατρίδα του, το διαχρονικό δέσιμο με την Παρτιζάν, όπως και η παρουσία του Ζόραν Σάβιτς ο οποίος κατέχει το πόστο του γενικού διευθυντή στο κλαμπ.

Δείτε επίσης: EURO 2020: Μίνι-έκπληξη από Ουγγαρία, 1-1 με τη Γαλλία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading