Διοργανωτές Ολ. Αγώνων: Αθλητές που τυχόν παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας θα μπορούν μέχρι και να αποβάλλονται

Με ποινές που κυμαίνονται από απλή προειδοποίηση ή επιβολή προστίμου, μέχρι και αποβολή από τη διοργάνωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι οι αθλητές που θα παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Αυτό αναφέρεται στο τρίτο και τελευταίο εγχειρίδιο (playbook) των διοργανωτών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και σκοπό έχει να εξηγήσει όλους τους αυστηρούς κανόνες που θα τεθούν σε ισχύ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Με τον τρόπο αυτό, οι διοργανωτές ελπίζουν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη της Ιαπωνίας, που σε σημαντικό ποσοστό εμφανίζει σκεπτικισμό ή είναι εντελώς αρνητική στη διεξαγωγή των Αγώνων, εν μέσω πανδημίας και με τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα να είναι ακόμα σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

«Περιμένουμε από εσάς να σεβαστείτε τους κανόνες, αλλά αν δεν το κάνετε, θα μπορούσαν να σας επιβληθούν κυρώσεις», δήλωσε εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ο επιχειρησιακός διευθυντής των Αγώνων, Πιερ Ντικρέ.

Οι πιθανές κυρώσεις ξεκινούν από προειδοποίηση ή πρόστιμο και φτάνουν μέχρι προσωρινή ή οριστική αποβολή από τους Αγώνες, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται σε ποιες παραβάσεις αντιστοιχεί κάθε ποινή. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και οι διοργανωτές θα συστήσουν ειδική πειθαρχική επιτροπή, επιφορτισμένη με το έργο να εξετάζει κάθε πιθανό ατόπημα και να αποφασίζει την ανάλογη τιμωρία.

Δείτε επίσης: Ισραήλ: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους από τις 15 Ιουνίου

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading