Δεν κινδυνεύει η θέση του Μόρεϊ

Ο ιδιοκτήτης των Χιούστον Ρόκετς, Τίλμαν Φερτίτα, ξεκαθάρισε την Τρίτη πως η θέση του γενικού διευθυντή Ντάριλ Μόρεϊ δεν κινδυνεύει.

«Η θέση του Ντάριλ Μόρεϊ είναι ασφαλής και είμαι βέβαιος ότι θα διαλέξει τον σωστό προπονητή», δήλωσε ο Φερτίτα κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εμφάνισής του στο CNBC.

Οι Ρόκετς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τους Λος Αντζελες Λέικερς στους ημιτελικούς της Δυτικής περιφέρειας, αναζητούν έναν νέο προπονητή αφού ο Μάικ Ντ’Αντόνι απέρριψε τις προσφορές της ομάδας για επέκταση του συμβολαίου του.
Η ασφάλεια της δουλειάς του Μόρεϊ είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση, όταν τον περασμένο Οκτώβριο είχε ανεβάσει tweet υποστηρίζοντας τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, ουσιαστικά καταστρέφοντας τις επιχειρηματικές σχέσεις του NBA και των Ρόκετς με την Κίνα.

Ο 48χρονος Μόρεϊ, ξεκίνησε την καριέρα του στους Ρόκετς ως βοηθός τζένεραλ μάνατζερ το 2006 ενώ ανέλαβε χρέη τζένεραλ μάνατζερ την επόμενη χρονιά.
Υπό τις οδηγίες του, το Χιούστον έχει εξασφαλίσει μια θέση στα Playoffs στις τελευταίες οκτώ σεζόν.

Πρώτος στόχος του Μόρεί θα είναι να προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον Ντ’Αντόνι, του οποίου το ρεκόρ 217-101 με τους Ρόκετς από το 2016-17 του έδωσε το καλύτερο ποσοστό νίκης (.682) στην ιστορία της ομάδας. Στα είχε ρεκόρ 28-23 στα playoffs με τον Ντ’Αντόνι στο τιμόνι της ομάδας, χάνοντας στους ημιτελικούς της Δυτικής περιφέρειας τρεις φορές και μια φορά στον τελικό της Δύσης (2017/18).

«Προσωπικά δεν θα ήξερα τι προπονητή θα προσλάβω», είπε ο Φερτίτα στο CNBC. “Γι ‘αυτό έχουμε μια ομάδα επιχειρήσεων μπάσκετ αποτελούμενη από μισή ντουζίνα άτομα που χρησιμοποιούν όλα τα είδη των αναλυτικών στοιχείων και της εμπειρίας. Θα μου κάνουν μια πρόταση.

Δεν θα ήξερα πώς να πάρω συνέντευξη από έναν προπονητή μπάσκετ. Για να είσαι επιτυχής στην επιχείρηση – και το λέω αυτό από την δικιά μου πλευρά – πρέπει να ξέρεις το γνωρίζεις και τι δεν γνωρίζεις. Και εγώ γνωρίζω τα πράγματα που δεν γνωρίζω όταν πρόκειται για μπάσκετ».

Π. Ζαρκάδης

©Πηγή: amna.gr

Loading