Δάνειο από την βρετανική κυβέρνηση στην Αρσεναλ

Η Άρσεναλ αναμένεται να λάβει ένα δάνειο ύψους 120 εκατ. λιρών (132,5 εκατ. ευρώ) από τη βρετανική κυβέρνηση για να «διαχειριστεί τον αντίκτυπο των οικονομικών απωλειών που συνδέονται με την πανδημία της Covid-19», όπως ανακοίνωσε ο λονδρέζικος σύλλογος την Πέμπτη (7/1). Η αποπληρωμή του δανείου, που στοχεύει στην παροχή «…βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης με ανταγωνιστικό επιτόκιο» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, ορίστηκε για τον Μάιο.
Τα οικονομικά των «κανονιέρηδων» βρίσκονται σε πολύ οριακό σημείο, τόσο λόγω κορονοϊού, όσο και απ’ την αποτυχία της ομάδας να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά και το κλείσιμο των σταδίων στη Βρετανία, με αποτέλεσμα τον περασμένο Μάιο να διαπραγματευτούν με τους περισσότερους παίκτες τη μείωση των αποδοχών τους κατά 12,5%, αλλά και την πρόθεσή τους να απολύσουν 55 εργαζόμενους στο κλαμπ.
Αυτές οι περικοπές βεβαίως, δεν… εμπόδισαν τους Λονδρέζους να πληρώσουν 45 εκατομμύρια λίρες τον Οκτώβριο για να αποκτήσουν τον Τόμας Παρτέι από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και να υπογράψουν τριετή συμβόλαια με υψηλές απολαβές με τους Ομπαμεγιάνγκ και Γουίλιαν.
 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading