Μπόλονι: «Θα κοιτάξω να αλλάξω την αυτοπεποίθηση»

Σε αυτά που θέλει να αλλάξει άμεσα στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Λάζλο Μπόλονι, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10). Ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στον «πράσινο» πάγκο, τόνισε πως πρέπει άπαντες να παραμείνουν ταπεινοί κι εξήγησε το πώς σκοπεύει να προσπεράσει τις -ουκ ολίγες- απουσίες που έχει ενόψει του σαββατιάτικου (24/10) αγώνα με το Βόλο στο ΟΑΚΑ.

«Οι πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες, λαμβάνω πληροφορίες από παντού. Όλοι με φωνάζουν μίστερ από εδώ μίστερ από εκεί, προσπάθησα να επικεντρωθώ στις τρεις προπονήσεις. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων οι παίκτες απάντησαν με μεγάλη όρεξη και σεβασμό και σε αυτά που είχαν ήδη ξεκινήσει και σε αυτά που θέλω εγώ. Στόχος μας να τα ταιριάξουμε όλα για να βρούμε την καλύτερη δομή για να προχωρήσουμε. 

Θα σας πω τι αισθάνθηκα εδώ και 3-4 μέρες. Όταν κοιτάζω γύρω μου και ακούω τα διαφορετικά συναισθήματα κι όταν βλέπω την οργάνωση σε όλες τις λεπτομέρειες κι εκτός του περιθωρίου της ομάδας, αλλά ακόμη και στο ξενοδοχείο που συναντώ διάφορους ανθρώπους, αποδεικνύεται η καλοσύνη της Ελλάδος και η κουλτούρα. Είναι κάτι που σέβομαι. Όλες οι ενδείξεις και όλη αυτή η κατάσταση με ωθεί στο να κάνω τα πράγματα έτσι όπως πρέπει. Αποτελεί επιταγή και αυτό θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο».

Όσο γι’ αυτά που θέλει να αλλάξει; «Το μόνο που άλλαξα είναι τα… παπούτσια μου. Μέσα σε τρεις μέρες αυτό που θα κοιτάξω για να αλλάξω είναι η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, γιατί ποιότητα υπάρχει. Το θέμα είναι τα αποτελέσματα. Εξαρτάται από τους διαθέσιμους παίκτες. Ψάχνουμε λύσεις, αλλά και τύχη. Ο Βόλος είναι καλή ομάδα που θα κοιτάξει να κάνει τη ζημιά. Στον Παναθηναϊκό υπάρχει μια κατάσταση, όχι μεγάλης σιγουριάς θα έλεγα. Εγώ θέλω να βγάλω την αμφισβήτηση και από την άλλη θα δούμε τα θετικά».

Ερωτηθείς για την ατάκα που είπε και προς τους παίκτες του, πως του αρκούν οι νίκες και με… μισό-μηδέν, ο 67χρονος τεχνικός είπε στη Nova: «Ξέρω ότι πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Προσέχω και τον αντίπαλο. Ταυτόχρονα είμαι και φιλόδοξος. Δεν σκέφτηκα τα πολλά γκολ απέναντι στο μηδέν. Μιλάω και σκέφτομαι μια καλή εμφάνιση που μας φέρνει και το καλό αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό θα κάνω τα πάντα».

Για τις απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει, ο Ρουμάνος τεχνικός επισήμανε πως «… είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Κοιτάμε να γίνουν καλά γρήγορα, σκεφτόμαστε το πρόγραμμά τους, αλλά και τη θεραπεία τους. Μια ομάδα δεν στηρίζεται σε έναν ή σε δύο παίκτες. Η προτεραιότητα είναι συνολικά για την ομάδα. Αν αυτή η ομάδα είναι ενωμένη, τότε μπορούμε να μετακινήσουμε και βουνά». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στο αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές και τον συνεργάτη που θα φέρει από το εξωτερικό: «Υπάρχει κάπου, σε ένα αεροπλάνο ένας βοηθός που θα έρθει. Θα ήθελα να σας τονίσω πως κανείς δεν έρχεται για να κάνει θαύματα. Ήρθαμε να ιδρώσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα για να επιστρέψει το χαμόγελο! Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι γεμάτος εμπόδια. Όσο για τις μεταγραφές; Δεν αποτελεί θέμα που μπορώ να αναφερθώ».

 

Κ. Γουλής

 

 

©Πηγή: amna.gr

Loading