Αυγενάκης: «Μπροστά στη βόλεψη των λίγων διάλεξα το συμφέρον των πολλών» (vid)

Στην καινούργια μέρα που έχει «ξημερώσει» για τον ελληνικό αθλητισμό μετά την πρόσφατη ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην εκπομπή «SamTimes» της WebTv του GRTimes.gr.

«Κρίμα που δεν έγινε νωρίτερα, καθώς ο αθλητισμός θα ήταν εντελώς διαφορετικός στη χώρα μας», λέει ο κ. Αυγενάκης για την αθλητική μεταρρύθμιση που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, ενώ αποκαλύπτει ότι τις τελευταίες εβδομάδες εισπράττει θετικά σχόλια από στελέχη της αθλητικής οικογένειας που «αντιλαμβάνονται το οξυγόνο που άρχισε να μπαίνει στις ομοσπονδίες και στα αθλήματα» και βλέπουν πλέον να μπαίνει τάξη στον αθλητισμό, με νοικοκύρεμα και διαφάνεια.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρεται και στις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από όσους ενοχλήθηκαν από την αθλητική μεταρρύθμιση οι οποίες, όμως, έπεσαν στο κενό. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, βάζοντας στη ζυγαριά «τη βόλεψη των συγκεκριμένων λίγων, κυρίως μονίμων διοικητών και προέδρων διαφόρων ομοσπονδιών, εγώ διάλεξα το συμφέρον των πολλών, της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος που είναι τα νόμιμα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία και οι αθλητές».

«Και επειδή το υπουργείο Αθλητισμού δεν είναι υπουργείο… Ποδοσφαίρου, αλλά υπουργείο όλων των αθλημάτων μας ενδιαφέρει και η μικρότερη αθλητική ομοσπονδία», επισημαίνει ο υφυπουργός και καλεί τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να σπεύσουν να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη νομιμοποίησή τους ώστε να χρηματοδοτηθούν από το κράτος και να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες των ομοσπονδιών.

Επίσης ο κ. Αυγενάκης απαντά για τον θεσμό των ξένων διαιτητών στο ποδόσφαιρο, για τα αθλητικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και για το project της νέας Τούμπας. Και μιλά για την προοπτική επιστροφής των οπαδών στις κερκίδες τονίζοντας πως ο ίδιος στηρίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ εξηγεί τις προσπάθειες που καταβάλλονται με επιχειρήματα προκειμένου να πειστούν οι λοιμωξιολόγοι και να δώσουν το πράσινο φως ώστε να ανοίξουν οι θύρες των γηπέδων.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται, επίσης, στο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον αθλητισμό υπογραμμίζοντας πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει το έργο που γίνεται στο υπουργείο Αθλητισμού.

Σχολιάζει, τέλος, τα σενάρια περί ανασχηματισμού και μιλά για τη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό τον οποίο, όπως είναι γνωστό, στήριξε από την πρώτη στιγμή της κούρσας για την αρχηγία του κόμματος. «Με έχουν ανασχηματίσει καμιά 500αρια φορές», λέει χαριτολογώντας, ενώ δηλώνει «ΟΦΗ από μικρό παιδάκι»…

©Πηγή: amna.gr

Loading