Αστρονομικό ποσό για τα αντιμετρα COVID 19

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εκτιμούν ότι το κόστος των αντιμέτρων COVID-19 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 θα ανέλθει σε περίπου 100 δισεκατομμύρια γιεν (960 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Kyodo News τη Δευτέρα.

Όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την έκθεση Kyodo, εκπρόσωπος των διοργανωτών δήλωσε στο Reuters ότι θα γίνει ανακοίνωση για μια ενδιάμεση έκθεση μετά από συνομιλίες μεταξύ του Τόκιο 2020, της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο και της ιαπωνικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

Ο τελευταίος επίσημος προϋπολογισμός που δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2019, μερικούς μήνες πριν από την αναβολή των Αγώνων λόγω της πανδημίας COVID-19, ήταν 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι αναμένεται  να πληρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια ως επιπλέον έξοδα από την αναβολή, αλλά οι διοργανωτές, δεν έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένο ποσό.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια ημέρα νωρίτερα ότι το συνολικό κόστος αναβολής των Αγώνων ανέλθει στα 200 δισ. Γιεν.

Ν. Λάκατας

©Πηγή: amna.gr

Loading