Απόλυτη ικανοποίηση από την προσαρμογή του Πάμπλο Γκαρσία

Το τρίτο νικηφόρο παιχνίδι του Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι του ΠΑΟΚ χθες το απόγευμα στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, σηματοδότησε το πρώτο θετικό συμπέρασμα που ολοκληρώνεται σε αυτή την πρώτη φάση της συνεργασίας του εμβληματικού Ουρουγουανού προπονητή με την ομάδα του «Δικέφαλου της Θεσσαλονίκης».

Η αλλαγή τακτικής, η διαχείριση των προσώπων, η αξιοποίηση ποδοσφαιριστών που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας είναι από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αρχική πρώτη «στροφή» των υποχρεώσεων του στο «τιμόνι» του συλλόγου. Ο ίδιος  περιορίζει, όπως είναι αντιληπτό τις δημόσιες τοποθετήσεις του στις  απολύτως αναγκαίες και σε συμπεράσματα τα οποία συγκλίνουν στην διαμόρφωση ενός προφίλ ιδιαίτερα προσφιλούς για τον κόσμο της ομάδας.

Γεγονός είναι ότι σε αυτές τις 10 μέρες παραμονής του Πάμπλο Γκαρσία στην ευθύνη της ομάδας ο ίδιος αξιοποίησε τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών άλλαξε το σχήμα και την τακτική και ενίσχυσε την επιθετική πρωτοβουλία της ομάδας η οποία ήταν απολύτως περιορισμένη. «Πρέπει να εστιάσουμε στο τι χαρακτηριστικά έχει ο κάθε παίκτης. Ευτυχώς στη διακοπή έχουμε λίγο χρόνο για να το δούμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτό,» είπε μετά τον χθεσινό αγώνα ο Γκαρσία και ο ίδιος είναι ορεξάτος για πολλά πράγματα. 
 
Με τον τρόπο του πέτυχε να έχει ετοιμοπόλεμους και τους 29 ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, να μοιράζει χρόνο συμμετοχής, να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται για την ενδυνάμωση της ομάδας στον χρόνο που πρέπει και να εκμαιεύει το καλύτερο δυνατό από όλους. Σίγουρο ότι δεν μπορεί να έρχονται μόνο καλά αποτελέσματα στην πορεία της ομάδας με τον Γκαρσία στην άκρη του πάγκου, αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος για 12 μέρες δίνει το περιθώριο ξεκούρασης, και δουλειάς του προπονητή της ομάδας και βελτίωσης πάνω στις αδυναμίες που σίγουρα υπάρχουν.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα ξεκινούν και πάλι οι υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου (7:30 το απόγευμα) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ακολουθεί το ιδιαιτέρως απαιτητικό παιχνίδι με την PSV Αϊντχόφεν στην Ολλανδία στις 26 του μήνα (στις 10:00 το βράδυ) και ο Νοέμβριος κλείνει με το παιχνίδι στην Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα στις 29 Νοεμβρίου.

Θεωρείται δεδομένο πως από τα αποτελέσματα των τριών αυτών παιχνιδιών ο ΠΑΟΚ θα προσδιορίσει αγωνιστικά τους στόχους του στο υπόλοιπο της σεζόν και θα δρομολογήσει τις επιδιώξεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading