Χατζόπουλος: «Αν δεν έμπαινα τώρα, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δε θα υπήρχε»

Με εμφατικό τρόπο για τη δραστηριοποίησή του, τη δεδομένη χρονική στιγμή, για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε σήμερα, σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Θανάσης Χατζόπουλος.

Το νέο μέλος στο Δ.Σ. των «ασπρόμαυρων», βασικός οικονομικός «αιμοδότης» της ομάδας για την καινούργια αγωνιστική σεζόν, μαζί με το νέο σχήμα της διοίκησης, παρουσιάστηκε σε δημοσιογράφους, στην αίθουσα Τύπου του PAOK Sports Arena.

«Δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο παλιότερα με την ΚΑΕ. Αν δεν έμπαινα τώρα, μετά και τα περυσινά, το υπογράφω, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δε θα υπήρχε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζόπουλος. Εξήγησε, επιπλέον, πως στόχος του δεν είναι να γίνει ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και πως η εταιρεία χρειάζεται τη στήριξη των φιλάθλων της.

Στο πάνελ για την παρουσίαση ήταν ακόμη ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Άρης Καρακούσης, το μέλος του Δ.Σ., Βασίλης Τριλυράκης, ο τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου», Μιχάλης Γιαννακίδης, και ο καινούργιος εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ, Ηλίας Πετρογιάννης.

Πρώτος τον λόγο στη διαδικασία πήρε ο Άρης Καρακούσης, αναφέροντας:

«Είχαμε αγωνιστικά και διοικητικά εφιαλτική χρονιά πέρυσι, δεν πιάσαμε τους στόχους μας. Χρειάζεται να βρούμε λύσεις. Ευχαριστούμε τον κ. Χατζόπουλο και τον Τριλυράκη για την είσοδό τους στο ΔΣ. Μπασκετικός από τους λίγους είναι ο κ. Χατζόπουλος, ο κ. Τριλυράκης είναι καινούργιο μέλος, είχε παρουσία σε διοικήσεις στο ποδόσφαιρο. Πέρυσι στις 2/9 δεν είχαμε ούτε διοίκηση, ούτε ομάδα, είχαν γίνει όλα γρήγορα, χωρίς προγραμματισμό. Φέτος είναι όλα διαφορετικά. Πέρυσι είχαμε δύο sold out, με Αρη και Παναθηναϊκό, αυτό δείχνει πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η οικονομική βοήθεια από τους φιλάθλους μας και πόσο δύσκολο είναι που δεν ξέρουμε φέτος πως θα παίξουμε, αν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα.

Γίνεται συζήτηση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, για την κεντρική διαχείριση, αν θα «σπάσει» το συμβόλαιο των δύο (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) με την Cosmote. Θα γίνουν συναντήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας».

Ο Θανάσης Χατζόπουλος, με τη σειρά του, στην αρχική τοποθέτησή του και απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε:

«Μετά την περυσινή, καταστροφική, χρονιά και την κατάσταση που ακολούθησε με τον κορονοϊό, η φετινή σεζόν προβλεπόταν χειρότερη για την ομάδα. Δεν μπορούσα, δεν το πήγαινε η καρδιά μου, να αφήσω την ομάδα να καταρρεύσει. Αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να σώσουμε την ομάδα, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Για να πετύχει ο ΠΑΟΚ φέτος και από εδώ και στο εξής, χρειάζεται τη συσπείρωση όλου του κόσμου του ΠΑΟΚ. Από τον πιο απλό φίλαθλο, ως τον κάθε παράγοντα. Βγάλαμε διαρκείας στήριξης, γιατί είναι αβέβαιο τι θα γίνει για τη νέα σεζόν στα γήπεδα. Ως σήμερα έχουμε διαθέσει 250, άρχισαν να δίνουν και οι σύνδεσμοι. Καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος είναι διστακτικός, θέλω να πιστεύω πως θα έρθει κοντά μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Αρχίσαμε ως διοίκηση, χωρίς βοήθεια, και δώσαμε μέχρι τώρα, 253.000 ευρώ σε διάφορα έξοδα και διακανονισμούς, σε διάφορες υποχρεώσεις. Δε φτάνουν μόνο αυτά, όμως. Οι διακανονισμοί είναι πολλοί, σε 37 παίκτες και συνολικά, με προπονητές και μάνατζερ, φτάνουν τους 47. Θα χρειαστούμε βοήθεια από όποιον θέλει να δει αυτήν την ομάδα να συνεχίζει στην Α1 και να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Καταθέσαμε τον φάκελο μας στην ΕΕΑ για το πρωτάθλημα, είμαστε η 3η ομάδα που το έκανε, παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Βοήθεια οικονομική, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η ομάδα, χρειάζεται από παντού. Στο αγωνιστικό κομμάτι λειτουργήσαμε γρήγορα και πολλοί απόρησαν. Κάθε μήνα υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν. Για όλους τους διακανονισμούς που λέμε, έχουν καταβληθεί προκαταβολές. Θέλουμε να πληρώνουμε ό,τι συμφωνούμε και να τηρούμε τους διακανονισμούς. Αν δεν τηρηθούν οι διακανονισμοί, για παράδειγμα, στην FIBA, θα γυρίσουν τα ποσά ολόκληρα πίσω. Οποιος έχει την όρεξη και τη διάθεση για να μείνει ο ΠΑΟΚ ζωντανός, τον θέλουμε μαζί μας. Περιμένουμε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας».

Είπε ακόμη για τον Κώστα Αμοιρίδη, εκ των χορηγών της ΚΑΕ στο παρελθόν, για τη σχέση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν: «Ο κ. Κώστας Αμοιρίδης είναι δίπλα μας, η σχέση μας είναι χορηγική. Θα συνεχίσει να είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς. Με τον κ. Ιβάν Σαββίδη είμαστε σε συζητήσεις, εκκρεμεί μια συνάντηση, λόγω κορονοϊού είναι δύσκολη η πραγματοποίησή της. Προφανώς θα γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη. Τον έχουμε τρελάνει τον κ. Σαββίδη, έχει βοηθήσει τους πάντες και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτό. Περιμένουμε και από τον ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση, και το PAOK TV. Δεν έχουμε καταλήξει. Θα δούμε ποιο θα είναι το συμφέρον της ομάδας, ποια επιλογή θα δώσει μεγαλύτερη έσοδα.

Για τη σεζόν 2020-21 χρειαζόμαστε περίπου 1.200.000 ευρώ, για τη λειτουργία της ομάδας. Οι συνολικές οφειλές είναι 1.000.000, κάποιες από αυτές είναι να εξοφληθούν σε βάθος χρόνου, κάποιες λιγότερο. Για να βγει η χρονιά χρειαζόμαστε 2 εκ. ευρώ έσοδα.

Η συγκυρία είναι δύσκολη, γι’ αυτό θα χρειαστεί η συνδρομή του λαού του ΠΑΟΚ. Στο μυαλό μας έχουμε και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα κάνουμε μια αύξηση με ελάχιστη τιμή. Να μπει ο κόσμος και να στηρίξει. Η ομάδα για να σωθεί θέλει μάζα, θέλει κόσμο, θέλει τις χιλιάδες των ΠΑΟΚτσήδων που εξαφάνιζαν τα εισιτήρια, διαρκείας και όχι μόνο, για την Τούμπα, για να μας βοηθήσουν. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ένα αφερέγγυο σωματείο και οι παίκτες και όσοι ήταν γύρω από το μπάσκετ, μας κοιτούσαν με επιφυλακτικότητα. Θέλουμε να δει ο κόσμος γύρω από το μπάσκετ ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει σελίδα και γίνεται φερέγγυος. Πέρυσι είχαμε τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα σε ματς με τον Άρη. Καταλαβαίνετε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα τεράστιο brand name. Τόσα χρόνια, λόγω συγκυριών, υποφέρει λόγω μη εσόδων. Ηξερα που μπλέκω, δεν ήρθα αφελής. Πιστεύω πολύ στον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Για το γιατί δεν ασχολήθηκε πιο ενεργά στο παρελθόν με την ΚΑΕ, ο κ. Χατζόπουλος εξήγησε:

«Έχω μια προσωπική επιχείρηση, δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο παλιότερα. Όχι πως τώρα έχω, τον δημιουργώ απλά τώρα τον χρόνο. Όταν ασχολούμαι με κάτι, θέλω να είμαι παρών. Αν δεν έμπαινα τώρα, μετά και τα περυσινά, το υπογράφω, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ δε θα υπήρχε. Με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, επίσης, με 1 εκ. κόσμου και 3 ευρώ να δώσει ο καθένας, ο ΠΑΟΚ θα ξεχρεώσει.

Μόνος μου, όμως, δεν μπορώ να κάνω κάτι, μπορώ να φτάσω μέχρι ενός σημείου. Οι πολλοί από τον έναν, είναι πιο δυνατοί. Με συσπείρωση θα έχουμε επιτυχία στο χορηγικό κομμάτι. Πάντα πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανήκει στο λαό του. Γιατί να μη θέλει ο λαός να είναι μέτοχος, να είναι και αυτός ένας από τους ιδιοκτήτες;

Έχουν γίνει επαφές, γενικά, με χορηγούς, δε σταματάμε, έχουν γίνει κάποιες συμφωνίες, έχουν γίνει κάποιες προτάσεις. Χωρίς έσοδα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Κατέληξε αναφέροντας: «Όταν μπαίνεις να διοικήσεις δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά μοναρχία. Ένας παίρνει την απόφαση, ακούει τους άλλους, αλλά ένας παίρνει την απόφαση. Οσο είμαι εγώ, εγώ παίρνω την κάθε απόφαση. Όσο είμαι εγώ, ό,τι γίνεται στην ομάδα, αποφασίζεται από αυτό το συμβούλιο. Έτσι λειτουργώ και στην επιχείρησή μου, έτσι θα λειτουργώ και εδώ. Οι αποφάσεις, φυσικά, και λαμβάνονται από τα γραφεία της ΚΑΕ μόνο, από πουθενά αλλού.

Στόχος μου δεν είναι να γίνω ιδιοκτήτης της ΚΑΕ. Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να είναι άνθρωπος της οικονομικής επιφάνειας του Ιβάν Σαββίδη. Ή να έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Ο στόχος μου είναι να μη χαθεί η ομάδα, να επιβιώσει, να καταφέρουμε να την ξεχρεώσουμε. Αυτή θα είναι η ευχαρίστηση της ψυχής μου. Αυτό είναι το όραμά μου, όχι να γίνω ιδιοκτήτης.

Χωρίς έσοδα, δε θα μπορούμε να υπάρχουμε. Εχουμε αρχίσει να πληρώνουμε και έπεσαν όλοι σαν τα κοράκια. Το θέμα είναι να κρατήσεις την ομάδα ξεχρεωμένη, ώστε αν κάποιος θέλει, να έρθει να την πάρει. Τα περισσότερα χρέη είναι από υποχρεώσεις πριν από 15 χρόνια. Κάθε χρόνο η ομάδα προσπαθούσε να ξεχρεώσει και δημιουργούσε άλλα χρέη. Το θέμα είναι να μην παρασύρεσαι. Να μη βγάζεις τα πόδια έξω από το πάπλωμα. Θέλει εγκράτεια. Ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε, τόσα χρόνια, να ξεφεύγει, αλλά να μένει συμμαζεμένος. Μίλησα με FIBA πρόσφατα, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο όνομα. Παρακαλάνε ο ΠΑΟΚ να παίζει στην Ευρώπη».

Αποσαφήνισε, επίσης, ο κ. Χατζόπουλος πως δεν υφίσταται καμία συνεργασία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία εμφανίστηκε στο προσκήνιο για τους «ασπρόμαυρους» την περασμένη σεζόν: «Η συζήτηση που έγινε μαζί της ήταν με την περυσινή διοίκηση και αφορούσε δανεισμό και όχι χορηγική συνεργασία. Κάναμε εμείς φέτος μια κουβέντα για να καλύψει η τράπεζα την εγγυητική των 140.000 ευρώ για το πρωτάθλημα, εφόσον δε χρειάζεται, πλέον, αυτή, δεν έχουμε να συζητήσουμε άλλο».

Ο Βασίλης Τριλυράκης ανέφερε για την είσοδό του στο ΔΣ της ΚΑΕ: «Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του αδερφικού φίλου μου, Θανάση Χατζόπουλου. Ο ρόλος μου είναι στην οργάνωση των γραφείων. Προσπαθούμε να οργανωθούμε, να λειτουργήσουμε σαν κανονική ανώνυμη εταιρεία. Είναι ελάχιστα τα έσοδα, από χορηγίες, τηλεοπτικά. Προσπαθούμε να βρούμε έσοδα, να έχουμε τη βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη. Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση».

Ο Ηλίας Πετρογιάννης είπε: «Είμαστε σε μια δύσκολη προσπάθεια, είναι δύσκολη, γενικότερα, η αγορά. Με τη σωστή οργάνωση θα δώσουμε την αξία που πρέπει στον ΠΑΟΚ. Το μότο μας είναι PAOK Forever και η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια. Αυτή είναι η πρόταση μας. Νομίζω πως στην πορεία όλα θα τα βρούμε. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτερα από πέρυσι».

Ο Μιχάλης Γιαννακίδης δήλωσε: «Είναι ευτυχία για την ομάδα, παρ’ όλα τα προβλήματα, να ξέρει από τις 10 Ιουλίου ποιο θα είναι το μπάτζετ της, ώστε από 17/8 να έχει αρχίσει προετοιμασία. Ελπίζω να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά. Ελπίζω να λήξει και η κατάσταση με τον κορονοϊό, για να έχουμε τον κόσμο στο γήπεδο κοντά μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη, τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, η ομάδα υποβάλλεται στα σχετικά τεστ. Προσέχουμε πολύ για την ομάδα, τους παίκτες, τους προπονητές, αλλά πρέπει να προσέχουν και όσοι έρχονται στο γήπεδο. Αν βρεθεί κρούσμα θετικό, θα έχουμε πρόβλημα. Σκοπός, αγωνιστικά, είναι να παίξουμε γρήγορο μπάσκετ, με τρανζίσιον και να είμαστε καλοί και στην άμυνα».

Ρ. Αβραμίδου

©Πηγή: amna.gr

Loading