Αυστηρά μέτρα ενόψει Australian Open

«Ο κ. Μάρεϊ και τα άλλα 1.240 άτομα που συμμετέχουν στο τουρνουά Australian Open πρέπει να αποδείξουν ότι, πριν ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, θα πρέπει να βρεθούν στις δοκιμές για τον κορονοϊό»: τάδε έφη Μάρτιν Φόλεϊ, ο Αυστραλός υπουργός Υγείας, μετά την είδηση της θετικότητας του Βρετανού τενίστα.

«Εάν ο κ. Μάρεϊ βρεθεί θετικός πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία, δεν θα του δοθεί άδεια για αποβίβαση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας των καγκουρό.

Επί του παρόντος, η συμμετοχή του πρώην νούμερο 1 στο Όπεν της Μελβούρνης είναι πολύ αμφίβολη, αφού ο Σκωτσέζος τενίστας βρέθηκε θετικός στην Covid-19. 

Ο 33χρονος Μάρεϊ έπρεπε να φύγει τις επόμενες ώρες για τη Μελβούρνη με τσάρτερ, όμως βρίσκεται σε απομόνωση και σε καραντίνα στο σπίτι του, στο Λονδίνο. 

Ο αθλητής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC, είναι σε καλή υγεία και είναι σίγουρος ότι θα του επιτραπεί να ταξιδέψει με ασφάλεια αργότερα, για να συμμετάσχει στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της σεζόν. 

Ο τενίστας, την περασμένη εβδομάδα, είχε χάσει το τουρνουά της ATP στο Delray Beach, επειδή ήθελε να «ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους», αποφεύγοντας να πάρει μια πτήση στο εξωτερικό για τη Φλόριντα.

Το Australian Open θα ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου στο Melbourne Park, τρεις εβδομάδες πίσω από τις συνηθισμένες ημερομηνίες, λόγω της πανδημίας. Οι παίκτες πρέπει να δώσουν αρνητικό δείγμα προτού πάρουν μία από τις 15 πτήσεις τσάρτερ, που έχουν οργανωθεί από τους διοργανωτές του τουρνουά στην Αυστραλία. 

Μόλις φτάσουν στην Ωκεάνια ήπειρο θα πρέπει να περάσουν μια σειρά δοκιμών Anticovid και να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στη Μελβούρνη, πριν συμμετάσχουν στο Grand Slam.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

©Πηγή: amna.gr

Loading