Το Βέλγιο «σφυροκόπησε» την Τυνησία

Το εξαιρετικό Βέλγιο φιλοδώρησε με πέντε γκολ την αδύναμη Τυνησία, δείχνοντας για ακόμη μια φορά τις άγριες διαθέσεις του στο φετινό Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας, και πήρε έτσι την πρόκρισή του στην φάση των «16» του θεσμού. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κόκκινους διάβολους» ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα.

Άλλα δυο γκολ πρόσθεσε στη συγκομιδή του Βελγίου και ο αρχηγός της ομάδας Εντέν Αζάρ, με τον Μιτσί Μπατσουαγί να βάζει το κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Τελικό αποτέλεσμα 5-2, με τους Τυνήσιους να σκοράρουν με τους Μπρον και Κάζρι.

Έτσι, το Βέλγιο έφτασε τους 6 βαθμούς στον 7ο όμιλο του φετινού Μουντιάλ, μετρώντας δυο επιβλητικές εμφανίσεις κόντρα σε Παναμά και Τυνησία. Πρώτος σκόρερ της ομάδας φυσικά ο Λουκάκου, που έφτασε ήδη τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση και έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει επίσης τέσσερα.

Το Βέλγιο, πλέον, χρειάζεται απλά ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αγγλία στην τελευταία αγωνιστική, και εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου θα αναδειχθεί πρώτο στον όμιλο.

Στο σημερινό αγώνα, ο Αζάρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό του ματς. Ο Λουκάκου στο 16′ διπλασίασε το δείκτη του σκορ για την ομάδα του, με τον Μπρον δυο λεπτά αργότερα να μειώνει σε 2-1 για την Τυνησία. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Λουκάκου πέτυχε το δεύτερο γκολ του και έκανε το 3-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αζάρ έγραψε το 4-1 στο 51′ και ο Μπατσουαγί στο 90ο λεπτό έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκης της ομάδας του κάνοντας το 5-1. Το μεγάλο αστέρι της Τυνησίας, Κάζρι, μείωσε σε 5-2 στο 93′, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.

Πηγή: arenafm.gr

Loading