Ο Πικέ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική Ισπανίας

Το οριστικό «αντίο» στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος πάντως είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του εδώ και αρκετό καιρό. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί πίστευαν πως ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα ενδεχομένως και να αναθεωρούσε την απόφασή του μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον πρώην προπονητή των «μπλαουγκράνα» Λουίς Ενρίκε, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

«Μίλησαν πριν από μερικές ημέρες με τον Λουίς Ενρίκε. Μου τηλεφώνησε και του ξεκαθάρισα ότι η απόφασή μου έχει ληφθεί εδώ και αρκετό καιρό και ότι την έχω σκεφτεί πολύ προσεκτικά» τόνισε ο Πικέ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, πριν από αυριανό παιχνίδι της «Μπάρτσα» με τη Σεβίλλη για το ισπανικό σούπερ καπ.

«Είχα την ευκαιρία να κερδίσω με την ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στον σύλλογο μου. Μου έχουν μείνει λίγα χρόνια ακόμα και θέλω να τα απολαύσω» τόνισε ο 31χρονος αμυντικός.

Να σημειωθεί πάντως, πως η αποχώρηση Πικέ έχει και πολιτικό υπόβαθρο που έχει να κάνει με την ανεξαρτησία της Καταλονίας, για την οποία βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο, ειδικότερα στα παιχνίδια που έδωσε η εθνική στη Μαδρίτη. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από ένα παιχνίδι με την Αλβανία, ο 31χρονος αμυντικός ανακοίνωσε ότι το Μουντιάλ της Ρωσίας θα ήταν και η τελευταία του διοργάνωση με τη φανέλα της Ισπανίας.

Loading