Ο Ντάνιελ Ρότιτς νικητής του Μαραθωνίου

Ο Κενυάτης, Ντάνιελ Ρότιτς, ήταν ο μεγάλος νικητής του 13ου Διεθνή Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη. Ο Ρότιτς στην πρώτη του συμμετοχή σε σχετική διοργάνωση, πέρασε πρώτος την αψίδα τερματισμού που τοποθετήθηκε στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της πόλης, διανύοντας την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων σε χρόνο 2:16.04.

Η επίδοση αυτή μάλιστα, αποτελεί μια από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού, ενώ στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Γιάννης Κρέκας (2:31:11) και ο Κυριάκος Συμιριώτης (2:42:29).

Σ’ ότι αφορά τον Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιούνες Μορέα Ονιάτσα από την Κένυα με χρόνο 2:45:19 αφήνοντας πίσω της τη Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2:56:28) και την Όλγα Μαρκόφσκα από την Πολωνία (3:23:47). Ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Κωνσταντίνα Σταματέλου που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με χρόνο 3:24:06.

Πέλλα – Θεσσαλονίκη με αναπηρικό αμαξίδιο

INTIME

Να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση παραβρέθηκαν επίσης, η κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ της κατηγορίας των γυναικών, Μαρία Πολύζου που έτρεξε με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» ώστε να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών οτών μυελού των οστών, καθώς επίσης και ο Παραολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ», ο οποίος μάλιστα κάλυψε με αναπηρικό αμαξίδιο την διοδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη.

Loading